Peije is zijn nieuwe Flits-vriendin al weer kwijt

Drachten - Peije heeft maar kort kunnen genieten van zijn nieuwe vriendin. De Flitsgroep plaatste het vrouwenbeeld gisteravond bij Peije in het gementehuis, maar de toevoegingen zijn inmiddels al weer opgeruimd.

Het beeld van Peije in de hal van het gemeentehuis werd gisteravond aangekleed met zand, een strandstoel, een parasol en een vrouwelijk torso. De Flitsgroep voorzag Peije daarmee van een tijdelijke vriendin op het strand. Daabij werd het publiek uitgenodigd een selfie met het kunstige duo te maken.

Opgeruimd

De scène is inmiddels weer opgeruimd, hoewel het college duidelijk maakte de stunt wel te kunnen waarderen. ,,Ik hou van dergelijke spontane tijdelijke kunstuitingen’’, schreef PvdA-wethouder Roel Haverkort op Facebook. Burgemeester Tom van Mourik reageerde daarop met de opmerking: ,,Helemaal met je eens, Roel!’’ ELP-wethouder Robert Bakker voegde daaraan toe: ,,Ik heb me uitermate vermaakt.’’

De leden van de Flitsgroep voerden hun actie gemaskerd uit, omdat ze hun identiteit geheim willen houden. Eerder plaatste de Flitsgroep een houten ‘fontein’ op het Van Knobelsdorffplein en naambordjes in de Noorder- en Zuiderbuurt. Ook was de groep verantwoordelijk voor het blauw verven van de Woksteeg tussen Sander Israëlsplein en Moleneind.

Foto’s Harry van der Linde