Expositie Vrolijke Kleuren in Nij Smellinghe

DRACHTEN - In ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten is tot en met 27 september de expositie Vrolijke Kleuren te bezichtigen.

Drie kunstenaars van Galerie Artterra uit Groningen tonen hier hun werk.

Tatyana Murova is geboren in de Oekraïne maar sinds 2000 woont ze in Groningen. Ze heeft een heel eigen herkenbare stijl en schildert in expressieve kleurcombinaties, mengt fantasie met werkelijkheid. De beschouwer beleeft de Oost Europese sfeer in haar werk en wordt meegenomen in een sprookjes wereld. Werk om vrolijk van te worden, vol fantasie en sprookjesachtig.

Tracey Bell is geboren in Kaapstad, Zuid Afrika, en sinds 1992 woonachtig in Groningen. Zij heeft een voorkeur voor felle kleuren die ook nadrukkelijk in haar schilderijen aanwezig zijn. Bell wil de kracht die deze Afrikaanse vrouwen hebben vastleggen, om dapper te zijn en zo de wereld tegemoet te treden.

Karina Kucherenko is een zeer getalenteerde in de Oekraïne geboren kunstenares, die al naam heeft gemaakt in haar eigen land en in Rusland met vele succesvolle exposities. Zij werkt met olieverf in een rijke kleurverdeling, die erg veel energie en expressie uitstraalt.

De expositie duurt tot 27 september 2018 en is dagelijks te bezoeken.