Bejaarde buren uitgenodigd voor afscheidsmusical De Wiekslag

Drachten - De afgelopen weken hebben de kinderen van groep 8 van jenaplanschool de Wiekslag keihard geoefend voor hun afscheidsmusical. Ook de buren van verzorgingstehuis De Wiken werden uitgenodigd.

Deze musical, met als titel ‘De tent op z’n kop!’, is de laatste gezamenlijke opdracht voordat de kinderen de Wiekslag gaan verlaten en hun vleugels uitslaan naar het voortgezet onderwijs. Er is volop geoefend op de teksten, het toneelspel, de liedjes, het bouwen van het decor en het uitzoeken van passende kleding. De kinderen, hun juffen en een aantal hulpouders zijn er goed in geslaagd om er een prachtig geheel van te maken.

Vuurdoop

Donderdagmiddag kregen de achtste jaars hun vuurdoop. Ze mochten hun spel aan alle kinderen van de school en hun grootouders laten zien. ’s Avonds werden de buren van het naastgelegen zorgcentrum de Wiken uitgenodigd. Onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers erbij, mochten zij genieten van alle talenten van de kinderen. Het werd een heel gezellige avond, waar regelmatig geglimlacht werd en de kinderen een mooi applaus mochten ontvangen.

Vanavond mogen de kinderen de musical voor de laatste keer opvoeren voor hun ouders, waarna nog een klein feestje gebouwd wordt. De kinderen kunnen daarna nog een week met elkaar optrekken, waarna ze volgende week vrijdagochtend symbolisch de school verlaten door een grote sprong uit het raam, waarbij ze door alle kinderen en leerkrachten uitgezwaaid worden.

Foto’s Mardineke Kuiper