Ondernemers in de dop op CSG Liudger doneren winst aan UNICEF

Drachten - Leerlingen van Liudger hebben de winst van hun onderneming geschonken aan Unicef.

Voor het vak Management & Organisatie kregen leerlingen VWO 5 van CSG Liudger, havo- en vwo-locatie Raai dit schooljaar in samenwerking met Rabobank Drachten Friesland Oost de opdracht om een ondernemingsplan te schrijven. Het plan en de pitch van Fenna, Mirjam, Angela en Mette werd door de jury gekozen als winnaar. De vier leerlingen kregen de mogelijkheid om met een startkapitaal van € 100,- daadwerkelijk een onderneming te starten. De winst van € 125,- werd vrijdag overhandigd aan mevr. A. Bakker van UNICEF Friesland.

Ondernemingsplan

Het idee van de vier VWO 5-leerlingen: één app en website voor horecaondernemingen in Smallingerland. Consumenten hebben via deze app toegang tot alle horecaondernemingen in de regio en kunnen direct bestellingen plaatsen. Een digitaal platform waar vraag en aanbod van horecaondernemingen in de regio samenkomt.

Het startkapitaal was helaas niet voldoende om het plan tot uitvoering te brengen. De leerlingen besloten daarom om broodjes knakworst aan medescholieren te verkopen in de pauze. De winst van 125 euro doneerden ze aan Unicef. Mette: ,,UNICEF zet zich in voor jongeren die het niet zo goed hebben. Voor ons is het vanzelfsprekend dat we naar school gaan, maar er zijn genoeg kinderen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Daarom doneren we de winst aan UNICEF.’’