Gratis kinderkermis en muziek in Burgum

BURGUM - Vanwege de opening van de H.W.K. Ridder van Huyssen van Kattendijkeweg in Burgum worden zaterdag 21 juli verschillende activiteiten gehouden

Deze week wordt de H.W.K. Ridder van Huyssen van Kattendijkeweg, in de volksmond ook wel bekend als de Grutte Dyk, officieel geopend. Om dat te vieren, zijn er op zaterdag 21 juli allerlei activiteiten in het centrum van Burgum.

De Kik Off van het feestje vindt plaats om 10:00 uur. In de Schoolstraat en op het Hendrik Bulthuisplein is van alles te doen. Zo is er een kinderkermis, rijdt er gratis een treintje, ‘tovert’ clown Auke met ballonnen en zingt cowboy Billy op z’n grappige paard de sterren van de hemel. Muziek waar zelfs een hobbelpaard van staat te trappelen, zo leuk.

Gratis attracties

Een kinderzweefmolen, een ballenbad, springkussens, een draaimolen, bungee jump voor de wat oudere kinderen: aan vermaak geen gebrek. Alle attracties zijn gratis, maar ook die lekkere, knalroze suikerspinnen. En natuurlijk zijn alle winkels open. Het feestje in Burgum wordt aangeboden door de gemeente Tytsjerksteradiel, Dorpsbelang Burgum, Netwerkvereniging Himbo en de Burgumer Aktiviteiten Kommissie (BAK).