Kinderwoud en het verhaal van… De Koffer

Jubbega/Sumar - Kinderwoud Kinderopvang start maandag 23 juli met het zomerthema Het verhaal van… De Koffer. Gedurende de zomervakantie beleeft de koffer elke week een nieuw avontuur, een verhaal om te vertellen.

Zo gaat de koffer bijvoorbeeld naar het circus, gaat de koffer op reis naar Disneyland en wordt de koffer sportief. Maar de koffer gaat ook naar de camping. In de eerste of tweede week van de zomervakantie wordt een heuse Camping Kinderwoud opgebouwd. Een dagcamping voor alle BSO-kinderen van Kinderwoud. Alle leuke dingen van kamperen komen voorbij, maar slapen doen de kinderen thuis.

Camping Kinderwoud

Na het succes van Camping Kinderwoud in Heerenveen en Opsterland van vorig jaar worden dit jaar in alle gemeenten waar Kinderwoud actief is Kinderwoud campingweken aangeboden. Alle kinderen die van 23 tot en met 27 juli de BSO van Kinderwoud in Opsterland en Smallingerland bezoeken worden op het terrein van Camping Koppejan in Jubbega opgevangen. De kinderen krijgen een gevarieerd aanbod campingactiviteiten en uitjes aangeboden. Zo verzorgt pedagogisch medewerker Manny de Haan op dinsdag 24 juli bijvoorbeeld een workshop Theatersport en Sannergy op 26 juli een workshop Superhelden. Daarnaast is er op het campingterrein van Koppejan natuurlijk van alles te doen en te beleven.

In Tytsjerksteradiel wordt Camping Kinderwoud in de tweede week opgebouwd op het terrein van Vakantiepark Bergumermeer in Sumar. Alle kinderen die van 30 juli t/m 3 augustus de BSO van Kinderwoud in Tytsjerksteradiel bezoeken worden op deze locatie opgevangen. De kinderen krijgen een gevarieerd aanbod campingactiviteiten en uitjes aangeboden. Zo geeft pedagogisch medewerker Manny de Haan bijvoorbeeld op dinsdag 31 juli een workshop Theatersport en verzorgt Wout Zijlstra samen met zijn zoon op woensdag 1 augustus de Schotse Highland games, aangeboden door Sport Fryslân.

De vakantiethema’s zijn:

Voor Smallingerland en Opsterland:

Vakantie week 1 (23 - 27 juli): De koffer op de Kinderwoud Camping (BSO extern)

Vakantie week 2 (30 juli - 3 augustus): De koffer in Rusland

Vakantie week 3 (6 t/m 10 augustus): De koffer op safari

Vakantie week 4 (13 t/m 17 augustus): De koffer duikt onder water

Vakantie week 5 (20 t/m 24 augustus): De koffer ontdekt fantasieland

Vakantie week 6 (27 t/m 31 augustus): De koffer in het oude Egypte

Voor Tytsjerksteradiel:

Vakantie week 1 (23 - 27 juli): De koffer in het circus

Vakantie week 2 (30 juli - 3 augustus): De koffer op de Kinderwoud Camping (BSO extern)

Vakantie week 3 (6 t/m 10 augustus): De koffer ontmoet de druppel

Vakantie week 4 (13 t/m 17 augustus): De koffer op reis naar Disneyland

Vakantie week 5 (20 t/m 24 augustus): De sportieve koffer

Vakantie week 6 (27 t/m 31 augustus): De koffer op safari

Thematisch

Kinderwoud werkt het hele jaar met diverse thema’s. Bij het aanbieden van het gevarieerde, leeftijdsgerichte activiteitenaanbod komen alle ontwikkelingsgebieden van het kind aan bod; het stimuleren van de grove en fijne motoriek, ruimte voor fantasie, het ontwikkelen van sociale contacten en vaardigheden (samen delen, rekening houden met elkaar), het experimenteren met materiaal, ontwikkelen van de taal- en cognitieve ontwikkeling. Onder de juiste begeleiding leert een kind uit grote en kleine dagelijkse ervaringen iets waardevols. Al het goede dat een kind op jonge leeftijd thuis, op school of in de opvang krijgt aangereikt, is een verrijking voor de rest van zijn of haar leven.

Kinderwoud

Kinderwoud Kinderopvang is een stichting met ruim 45 jaar ervaring in de kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk in Friesland en biedt opvang in de gemeenten Heerenveen, Opsterland, Smallingerland, Tytsjerksteradiel, Harlingen en Súdwest Fryslân. Met circa 60 locaties en gastouderopvang in Noord Nederland is Kinderwoud een toonaangevende organisatie binnen de kinderopvang. Kinderwoud staat voor flexibiliteit, betrouwbaarheid, professionaliteit en pedagogische kwaliteit. Met deze waarden in combinatie met eerlijke communicatie en de expertise van de medewerkers maakt Kinderwoud samen met de kinderen van 'Elke dag een mooie dag!'.

kinderwoud.nl

facebook.com/kinderwoud-kinderopvang