Kinderen De Opdracht lopen voor Romakinderen

Ureterp - CBS De Opdracht in Ureterp hield vorige week een goede doelenactie voor de st. Phoneo. Dat leverde een bedrag op van 4828,94 euro.

Dinsdagochtend liepen de kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 zich de longen uit het lijf voor de nieuwe sponsorkinderen van de school. En ’s middags werd er een ruil- en rommelmarkt voor onder andere dit doel georganiseerd. De voorlopige tussenstand levert al een opbrengst op van meer dan 4000 euro.

Romakinderen

De school gaat vanaf 1 augustus maandelijks 12 Romakinderen ondersteunen in Roemenië. Het wordt na de zomervakantie het wekelijkse spaardoel van de school en elke groep neemt dan geld mee voor hun ‘eigen’ sponsorkind. De ouderraad en het team organiseerden in de Super Toffe Kids Week (traditionele slotweek van de school) een startactie voor dit nieuwe doel.

De school had via het plaatselijke Oost-Europa comité al contacten gelegd met st. Phoneo en deed al jaarlijks mee met een zogenoemde schoenendoosactie. Hierbij kunnen de gezinnen van school een schoenendoos met spulletjes inleveren en deze worden dan rondom de feestdagen uitgedeeld aan de Romakinderen. Ook was één van de eigen leerkrachten al eerder mee geweest met het comité naar Roemenië om met eigen ogen te zien hoe sommige gezinnen in erbarmelijke omstandigheden moeten leven.

Verbonden

Met deze nieuwe doorlopende ondersteuning worden de contacten met Roemenië nog meer versterkt. De school is alle gulle gevers uit Ureterp zeer dankbaar voor deze ondersteuning. De kinderen voelen zich heel erg verbonden met deze startactie, helemaal toen ze wisten dat je voor 4000 euro in Roemenië al een compleet nieuw huis hebt bijeen verzameld voor één van de Romagezinnen.

Foto’s De Opdracht