Burgumse Grietje met hond Floris in Wereldtop Dogdance

Burgum - Grietje Wagenaar uit Burgum is dit weekeinde op het wereldkampioenschap DogDance in Ruinerwold met haar hond Floris als vierde geëindigd in de klasse Freestyle. In de rubriek Heelwork eindigde de combinatie als zevende.

De 11 jaar oude Border Collie en zijn baasje Grietje Wagenaar debuteerden in Ruinerwold in de dressuurklasse Heelwork to Music. Vrijdag stelden ze in deze rubriek een plek in de finale veilig, waarin tien combinaties mochten uitkomen. Zaterdag in de voorronde van de freestylediscipline was Floris een beetje ondeugend, maar desalniettemin bemachtigden ze ook in deze discipline een van de tien finaleplekken. Daarmee was Floris de enige hond op het WK die in beide rubrieken de finale haalde. Bregtje Hut uit Leeuwarden haalde in de Freestyle ook een finaleplek en werd uiteindelijk tiende. Als klap op de vuurpijl behaalden Wagenaar en Hut met het Nederlandse team op de Freestyleselectie een derde plek.

Volgens Wagenaar behoren het Nederlands team en Floris daarmee tot de wereldtop. ,,Floris is met zijn leeftijd en karakter zo langzamerhand de publiekslieveling aan het worden. In de ring wordt hard gewerkt met de baas, buiten de ring laat hij zich door iedereen heerlijk knuffelen en masseren en willen ze hem allemaal meenemen naar huis. Ik ben dan ook maar wat gelukkig dat ik het baasje van wonderdog Floris mag zijn.’’

Foto’s Grietje Wagenaar