Drachtster schrijft vervolg op geschiedenis Montenegro in postzegels

Drachten - Filatelist en amateurhistoricus Jelle Kramer uit Drachten toonde al eerder zijn passie voor Montenegro in het eerste deel van de serie ‘Montenegro – een filatelistische historie’. Nu is deel twee verschenen. Deel drie van de serie is in voorbereiding.

In ‘Een filatelistische historie van Montenegro deel 2’ behandelt hij de periode van het interbellum tot en met de Tweede Wereldoorlog. Hierin toont hij het land met haar rijke cultuur en prachtige natuur aan de hand van voornamelijk vakantiefoto’s. Het tweede deel van de serie is opnieuw uitgegeven bij Uitgeverij Boekscout in Soest.

Jelle Kramer (1972) heeft Montenegro nooit meer los kunnen laten nadat hij er in 2012 met zijn gezin een vakantie had doorgebracht. Als filatelist en amateurhistoricus bracht hij na vele naspeuringen twee jaar geleden een boek uit: Montenegro - een filatelistische historie. In het boek maakt Kramer een filatelistisch/historische reis door het land. Door de postzegels te beschrijven kan de auteur aandacht schenken aan prachtige plekken met hun boeiende historie, maar ook onderwerpen uit de geschiedenis, politiek, de folklore en de natuur van Montenegro komen aan bod.

Ook in het tweede deel neemt Kramer de filatelie als leidraad. In dit boek wordt het land zelf getoond, met haar rijke cultuur en prachtige natuur. De meeste foto’s van het land zelf zijn vakantiefoto’s van de auteur en zijn gezin. Het boek van 103 pagina’s is te bestellen bij Boekscout, ISBN: 9789402244823.