ABD verhuist naar pand aan de Omloop

DRACHTEN - ABD Nissan Drachten neemt per 1 september aan de Omloop 56 in Drachten de plaats in van British Car Centre Hofstee.

ABD was al langer op zoek naar een beter zichtbare plek om de nieuwe huisstijl van Nissan te kunnen invoeren. Die betere plek vindt het bedrijf aan de Omloop, naast de McDonald’s, waardoor het pand ook goed zichtbaar is vanaf de Noorderhogeweg. Het marktaandeel van het Japanse merk Nissan zit behoorlijk in de lift, met onder andere de populaire modellen Micra, Qashqai en X-Trail. Mede door dit positieve toekomstperspectief zocht ABD naar een geschikter en moderner pand.

Directeur Wybe Kooistra van ABD Nissan Drachten is zeer ingenomen met de aankoop van het onder architectuur gebouwde pand, dat na de overname wordt uitgebreid en gemoderniseerd. Tegen het einde van dit jaar hoopt de Drachtster Nissan-dealer na 42 jaar het pand aan de Hemmen te verruilen voor het nieuwe onderkomen.

Volgens Harrie Hofstee, directeur van het British Car Centre, is een grote showroom voor zijn bedrijf niet meer noodzakelijk. Hofstee zal doorgaan met de levering van Engelse auto’s en de bijbehorende onderdelen vanaf een nieuwe plek aan de Omloop. Hij is verheugd dat zich weer een autobedrijf in zijn voormalige pand vestigt.