Groots genieten met de kleinezaalkaart van De Lawei

DRACHTEN - Wekelijks het theater bezoeken? Met de kleinezaalkaart van De Lawei kan dat! In de Klein Zaal komen alle genres voorbij die in een theater thuishoren. Toneel, dans, cabaret en nog veel meer is te bewonderen in deze bijzondere kleine zaal vol groot talent. Verzeker jezelf van de mooiste voorstellingen van het volgende seizoen en koop voor 1 oktober 2018 de kaart voor €135,-. De Kleine zaal zit vol verassingen, avontuur en eigenzinnigheid, hieronder een kleine greep uit het aanbod.

Meet Fred | Engels gesproken

Fred is een stoffen pop van amper een liniaal lang. De arme ziel voert elke dag strijd tegen de vooroordelen. Eigenlijk wil Fred gewoon een normale vent zijn, onderdeel van de échte wereld, met een baan en een leuke vriendin. Maar wanneer hij zijn Puppetry Living Allowance, een soort uitkering voor poppen, dreigt te verliezen, rolt z’n leven van ’t padje en verliest hij de controle. ‘’Scherp, grappig en enorm vermakelijk’’, schreef The Guardian. Bevat hier en daar grof taalgebruik én naakte poppen, dus wees gewaarschuwd. Ontmoet Fred op vrijdag 12 oktober om 20.30 uur in De Lawei.

Mindgames

Ervaar Mindgames in De Lawei: de nieuwe sensatie op gebied van gedachten lezen! Timon Krause, Henning Neidhart en Kevin Wolf presenteren een unieke 3-man show. Het resultaat is een extreem verrassende, magische en vermakende mix van muziek, magie en mysterie dat de toeschouwer op het puntje van de stoel laat zitten van begin tot einde! Het ensemble combineert hun talenten op een creatieve manier om het onmogelijke, mogelijk te maken. Mindgames is te zien op donderdag 22 november om 20.30 uur. Maar pas op; zodra de zaal betreden wordt zijn niemands gedachten meer privé.

Nashville comes to Holland

Het oorspronkelijk populaire concept uit The Blue Bird, Nashville is de laatste jaren een internationale theaterhit gebleken. Nu komt Nashville naar De Lawei! Vier songwriters vertellen de verhalen en inspiratiebronnen van hun songs, die ze vervolgens live ten gehore brengen. Nashville comes to Holland is een initiatief van de in Nashville wonende en werkende, van oorsprong, Nederlandse songwriter/producer Femke Weidema. Op donderdag 29 november wordt Femke bijgestaan door Pieternel Osinga en nog twee songwritters. Wie dat zijn is nog een verassing!

De koning sterft

Gebaseerd op Ionesco’s absurdistische klassieker De koning sterft maakt Olivier Diepenhorst een fysieke en poëtische voorstelling over oog in oog staan met het grote einde van alles. Koning Berenger I krijgt te horen dat aan het eind van de voorstelling alles voorgoed zal verdwijnen. Hijzelf, zijn koninkrijk en de hele wereld. Twee koninginnen staan aan zijn zijde richting zijn einde. Maar de koning geeft niet zomaar toe, hij volhardt steeds meer in zijn wanhopige ontkenning. De Koning sterft is op woensdag 6 februari om 20.30 uur te zien.

Rebound

In een anonieme ruimte worden dansers ingesloten door muren. In deze verstikkende situatie zijn de artiesten tot zichzelf en elkaar veroordeeld. Zichtbaar gestript van alles wat hun een sociale identiteit geeft, ontstaat er een onderzoekende dans naar het ‘zelf’ en de onderliggende verhoudingen. Rebound gaat over de veerkracht van de mens die nodig is om met interne en opgelegde structuren te leren leven of deze te doorbreken. Een rauwe en meeslepende voorstelling waarin machtsverhoudingen, verlangens en geheimen voorbij komen. Te zien op donderdag 4 april om 20.30 uur.

Meer kleinekaartvoorstellingen via www.lawei.nl