Huldiging voor 69-jarige Vierdaagse-debutante Sil Drentje-Sasabone

Drachten - Sil Drentje-Sasabone uit Drachten heeft dit weekeinde in Nijmegen de Vierdaagse volbracht. Daarmee maakte ze op haar 69ste haar debuut in de wandelmarathon.

Sil Drentje-Sasabone heeft vorige week voor het eerst de Vierdaagse van Nijmegen gelopen, samen met twee vriendinnen. Ze heeft de wandelmarathon ook voltooid, en dat is een bijzondere prestatie voor een 69-jarige (op 12 augustus wordt ze 70 jaar). In februari kreeg zij bericht van de Vierdaagse organisatie dat ze ingeloot was, zodat ze dit jaar voor het eerst aan de Vierdaagse van Nijmegen kon deelnemen.

Vrijdag werd ze bij thuiskomst door haar familie met de Friese vlag opgevangen bij haar huis, De Loper in Drachten. De volgende dag stond ze weer paraat als vrijwilliger voor het jaarlijkse festival Popcity, dat zondag werd gehouden in het Thalenpark. Na afloop van het festival hielp Sil Drentje- Sasabone met opruimen.
De naam van haar huis is overigens wel toepasselijk, want dagelijks maakt ze vele wandelkilometers in Drachten. Sil Drentje is de moeder van maratonloopster Tamara van der Lei-Drentje.