Tijdelijk brugwachter bij overgevoelige brug in PHK Nij Beets

Nij Beets - De brug in Nij Beets is op dit moment storingsgevoelig. Om te voorkomen dat boottoeristen hier hinder van ondervinden wordt vanaf maandag de brug tijdelijk handmatig bediend.

Bij de heropening van het Polderhoofdkanaal is ook een automatische brug aangelegd. Boottoeristen kunnen de brug zelf bedienen. Door op een knop te drukken gaat de brug automatisch open en dicht. Helaas blijken de sensoren van de brug erg storingsgevoelig te zijn. Wanneer er bijvoorbeeld een zwaan onderdoor zwemt detecteert de brug beweging, waardoor de brug in storing springt.

Ingeregeld

Wethouder Jonkman: ,,We moeten voorkomen dat de brug sluit op het moment dat er een boot onder de brug door vaart. De sensoren zullen daarom opnieuw moeten worden ingeregeld om een veilige doorvaart te kunnen garanderen. Daarom schakelen we vanaf maandag een brugwachter in. Hierdoor blijft het Polderhoofdkanaal voor de vele boottoeristen bevaarbaar.”

De brugwachter start maandag 30 juli en bedient de brug tussen 09:30 uur en 16:30 uur. De brugwachter zal totdat de storing is verholpen 7 dagen in de week aanwezig zijn. Boten worden zoveel mogelijk in konvooi door de brug gelaten Dat geldt ook voor de Zuidersluis naar de Nieuwe Vaart. In verband met de aanhoudende droogte wordt spaarzaam geschut, zodat gewacht wordt tot het maximale aantal boten in de kolk van de sluis is.