Bewoners Talant maken kennis met shuffleboard

Burgum - Bewoners van Woonzorgvoorziening Talant in Burgum hebben deze week kennis gemaakt met shuffleboard.

Van 3 tot en met 7 augustus zijn op verschillende locaties in Friesland de European Sports for All Games. In het voorprogramma van dit evenement vinden verschillende sport- en beweegactiviteiten plaats. In juni en juli vonden er op 10 verschillende locaties in Friesland gratis clinics shuffleboard plaats voor mensen met een verstandelijke handicap en voor ouderen.

Shuffleboard is vooral in Duitsland een populaire sport, het is een soort van jeu de boules of curling. In het kader van de European Sports for All Games wordt er op 7 augustus het Dutch Open Shuffleboard in Heerenveen georganiseerd. Het is het eerste shuffleboard toernooi dat in Nederland plaatsvindt. Het is een laagdrempelig toernooi waar iedereen van 7 tot 97 jaar aan mee kan doen. Shuffleboard wordt individueel, één tegen één, gespeeld.

Aanmelden kan via sportsforall2018.eu/shuffleboard.

De clinics shuffleboard zijn onderdeel van het hoofdprogramma van de European Sports for All Games, dat mogelijk wordt gemaakt door Sport Fryslân, NOC*NSF, TAFISA, De Friesland Zorgverzekeraar, Stichting De Friesland, de Provincie Fryslân, Leeuwarden-Friesland2018 en Erasum+Programma.