Senioren in Smallingerland Wijzer op P@d

Drachten - De cursus digitale vaardigheid voor senioren in de gemeente Smallingerland is een groot succes.

Stichting Wijzer, de gemeente Smallingerland, Rabobank en Sûnenz hebben de handen ineen geslagen in het project Wijzer op P@d. Door het aanbieden van cursussen wordt senioren een steuntje in de rug gegeven in de snel veranderende digitale wereld.

De overheid en andere organisaties richten zich steeds meer op online diensten (denk aan: DigiD en internetbankieren). De maatschappij verandert snel en sommige mensen kunnen moeite hebben om dit bij te benen. Daarom verzorgen de trainers van PC Probaat in de gemeente Smallingerland een iPadtraining genaamd Wijzer op P@d!. Elke laatste bijeenkomst werkt AanZet samen met de Rabobank om informatie te geven over veilig internetbankieren.

Inmiddels hebben de eerste deelnemers in Drachten en Oudega de cursus met goed gevolg doorlopen en de reacties zijn zeer positief. Het streven is zoveel mogelijk senioren van deze gratis aangeboden cursus te laten profiteren. De komende tijd worden de cursuslocaties uitgebreid en worden er nieuwe cursussen in Drachten, Boornbergum e.o. aangeboden. Senioren ontvangen hiervoor een uitnodiging vanuit de Gemeente Smallingerland.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden bellen met AanZet: 058-2849020.