Drachtster fotogroep Noorderlicht wint zilver

Drachten/Heerenveen - De Drachtster Fotogroep Noorderlicht is dit jaar als tweede geëindigd in de clubwedstrijd van de landelijke Fotobond.

Zeven Friese fotoclubs zijn aangesloten bij de landelijke Fotobond. Voor de jaarlijkse Bondsfotowedstrijd stuurt elke fotoclub de 10 beste foto’s in, die worden beoordeeld. Elke club krijgt zo een totaal aantal punten toegekend, waardoor een rangschikking ontstaat van de ongeveer 180 fotoclubs die aan de BFW meedoen. Dit jaar deed de fotoclub van Drachten het uitzonderlijk goed. Ze werd tweede.

Behalve de fotoclub van Drachten (Fotogroep Noorderlicht) deden ook de fotoclubs van Heerenveen, Oosterwolde en Hurdegaryp aan de BFW mee. Deze vier Friese fotoclubs stellen de BFW-foto’s gezamenlijk ten toon in augustus in de Pronkkeamer van Museum Heerenveen. De 40 topfoto’s zijn gemaakt door verschillende fotografen van de vier fotoclubs. Ze hebben gemeen dat ze gemaakt zijn door Friese vrijetijdsfotografen en dat ze van zeer goede kwaliteit zijn. De verscheidenheid aan onderwerpen is groot, waardoor het een afwisselende presentatie is geworden.

De fototentoonstelling wordt maandagmiddag 6 augustus officieel geopend door wethouder Hans Broekhuizen (cultuur) van Heerenveen. De tentoonstelling is daarna te zien van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 – 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Museum Heerenveen is gevestigd aan de Minckelersstraat 11.