Voor de (aller)kleinsten, van De Lawei

DRACHTEN - Het mooie aan het theater is dat iedereen ervan mag en kan genieten! Dus ook de allerkleinste bezoekers kunnen in seizoen 18/19 naar hartenlust kijken en doen in De Lawei. Van een compleet kidsfestival tot verschillende dans- en toneelproducties. De Lawei heeft het allemaal, van 1,5 t/m 18 jaar! En wist je al dat er elke schoolvakantie Kidsfestival is? Hier een kleine greep uit het kids-/jongerenaanbod van seizoen 18/19.

De Kleine Zeemeermin | o.a. met Sita (4+)

Diep, heel diep in de oceaan, tussen het prachtige koraalbos en de vriendelijke vissen woont de Kleine Zeemeermin. Met haar golvende rode haren, zeeblauwe ogen en schitterende stem is ze het oogappeltje van haar vader, de koning. Op een dag, bij een hevige storm, redt het mooie zeeprinsesje een knappe mensenprins van het zinkende schip. Op slag wordt ze verliefd en wil ze niets liever dan bij hem zijn, maar kan dat ook? Sita, die eerder de rol van Rapunzel en Assepoester vertolkte, is nu te zien als de lieve Kleine Zeemeermin. Vaar mee op de swingende muziekgolven naar de kleurrijke onderwaterwereld op zaterdag 27 oktober om 14.00 uur tijdens het Kidsfestival in de herfstvakantie.

Gekkigheid | 6+

De Israëlische choreografen Inbal Pinto en Avshalom Pollak maken de meest wonderlijke voorstellingen vol gekkigheid en surrealistische taferelen. Alsof het duo een magische doos opent, komen in de producties allerlei dwaze karakters en vreemde types tevoorschijn en wordt er een geraffineerd spel gespeelt met subtiele, absurdistische humor en slapstick, dans, (panto)mime, theater en cabaret. Hoewel de choreografieën regelmatig een diepere lading hebben, weten Pinto en Pollak ook de jongste toeschouwers altijd in hun greep te krijgen. Bezoek dit, in Nederland, exclusieve voorstelling op zondag 16 december om 14.00 uur.

De Familie van Nielie | 6+

De Familie van Nielie, een splinternieuw gezin, woont sinds kort met elkaar onder een dak. Samen met een hond, een varkentje, oma en een filosoof in de kast. Het is midden in de winter en iedereen heeft het koud. Maar dan gebeurt er iets waardoor de zon gaat schijnen en de Familie van Nielie zich plotseling in het hartje van de zomer bevindt. Als een groot gevaar dreigt, lijkt Jonathan de enige die de familie kan redden. Maar waar is hij gebleven? Bezoek de bijzondere familie van Nielie op zaterdag 2 februari om 19.30 uur.

Hamlet | familievoorstelling van Theater Rotterdam

In het beroemdste stuk aller tijden, zit de jonge prins Hamlet in een lastig parket. De Deense puberprins Hamlet maakt een hoop ellende mee. Hij raakt zijn vader kwijt, zijn oom trouwt met zijn moeder en een aantal van z’n vrienden is echt niet meer te vertrouwen. Voeg daar een nachtelijk bezoek van een geestverschijning aan toe en je hebt een jonge prins die erg in de war raakt. Theater Rotterdam heeft met deze voorstelling een hilarisch en ontroerend theaterstuk voor de hele familie weten te maken. Dus, neem iedereen mee en bezoek Hamlet op donderdag 21 februari om 19.00 uur!

Black memories | 14+

Een krachtige dans- en muziekvoorstelling van Danstheater Aya over de rijkdom aan culturen die we in Nederland kennen en het scherpe contrast met een pijnlijk en onverwerkt slavernijverleden. 125 jaar na de afschaffing van de slavernij zijn de discussies actueler dan ooit. Het broeit en borrelt dat het een lieve lust heeft. Hoe worden clichébeelden doorgeprikt? Kunnen wij een punt zetten achter ons koloniaal verleden terwijl de blues de harten nog steeds verscheurt? Black Memories is een gedanst muzikaal betoog met de hartklop van de Afrikaanse, Caribische en Westerse drum. Bezoek deze bijzondere danstentoonstelling met grote muzikale diversiteit op woensdag 24 april om 19.30 uur.

Meer kids-/jongerenvoorstellingen via www.lawei.nl.