Skûtsjesilen bij De Veenhoop biedt spektakel

De VEENHOOP - Spektakel, traditie en topsport gaan maandag 6 augustus 2018 weer hand in hand bij De Veenhoop. De veertien skûtsjes van de SKS zeilen er dan op het nauwe water om de eer en de punten voor het kampioenschap. Voor twee skûtsjes is dit de thuiswedstrijd, want zowel de Twee Gebroeders als d’Halve Maen komen immers uit Drachten.

De start van de race zal ongetwijfeld weer spectaculair zijn. Als altijd liggen alle veertien schepen aangemeerd in het Grytmansrak. Pas als om 14:10 uur het startschot valt, mogen de zeilen omhoog gedraaid worden en schieten de skûtsjes de Wijde Ee op.

Uitstekend zicht

Voor het publiek is de wedstrijd vanaf dat moment het beste te volgen vanaf de Polderdyk (Veenhoopskant), of vanaf het terras van Hotel Restaurant Ie-Sicht. Net als eerdere jaren zal hier weer een ponton liggen als verlengstuk van het terras, zodat het publiek optimaal zicht heeft op de strijd op de Wijde Ee.

Bescheiden prijzen

De organisatie is ook dit jaar weer in handen van de wedstrijdcommissie Drachten-Veenhoop. De commissie hoopt op veel publiek om de thuisfavorieten aan te moedigen. Daarom zorgt ze ook dit jaar voor live wedstrijdcommentaar voor de minder ingevoerde toeschouwer aan wal. En houdt ze de toegangsprijs ouderwets bescheiden: 2 euro per persoon, en gratis voor iedereen jonger dan vijftien.