33e Concours Hippique Burgum

BURGUM - De Stoeterij ’t Heechhiem in Burgum is vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus het hippische centrum van Fryslân en wijde omgeving.

Dan wordt de 33ste editie gehouden van het traditionele Concours Hippique Burgum. En dat betekent twee dagen die helemaal gevuld zullen zijn met hippische activiteiten. Er zijn springrubrieken voor paarden en pony’s en er is eveneens dressuur voor paarden en pony’s. De dressuur wordt verreden op een locatie aanpalend aan de Manege.

De vrijdag begint om 09.00 uur met de springrubrieken voor pony’s in de klassen BB t/m ZZ, waarna het om 13.30 uur tijd is voor het springen voor paarden in de klassen BB t/m L. De zaterdag begint eveneens om 09.00 uur en dan komen de paarden B t/m ZZ aan bod in de diverse spring-rubrieken. Om 09.00 uur begint ook de dressuur voor paarden en pony’s in de klassen B t/m ZZ-L. De springrubrieken hebben plaats nabij Stoeterij ’t Heechhiem.

Al met al belooft deze 33ste aflevering van het Concours Hippique Burgum een aansprekend hippisch festijn te zullen worden, culminerend in de afsluitende strijd om de Grote Dorenbos Architecten, de nieuwe hoofdsponsor, Prijs van Burgum, later op de zaterdagmiddag. Zoals gebruikelijk is alles gratis te volgen voor het publiek.