Eerste Burgum Beachtennis- en volleybaltoernooi

BURGUM - De Markt in het centrum van Burgum wordt vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus bedolven onder een laag zand.

De perfecte ambiance voor Burgum Beach, het eerste beachtennis- en volleybaltoernooi, georganiseerd door Burgum Events, tennisvereniging De Leechkamp en de Burgumer Activiteiten Kommissie. Het is de bedoeling om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Liefhebbers kunnen zich hiervoor nog aanmelden.

Het beachtennistoernooi start vrijdag vanaf 18 uur, op zaterdag om 11.00 uur begint het beachvolleybal. Er zijn drie velden beschikbaar. De partijen duren vijftien minuten en na de voorrondes worden er finales gespeeld. Zowel beginners als meer ervaren sporters kunnen meedoen en men hoeft niet per se aangesloten te zijn bij een club. Er wordt op twee niveausgespeeld: beginners en ervaren sporters. De volleybalteams bestaan uit vier personen. De tennissers spelen dubbelspel, gemengde dubbels kunnen ook meedoen. Beachtennis is net wat anders dan gewoon tennis. Het is een combinatie van tennis en badminton. Dit betekent dat er met speciale rackets wordt getennist en dat de bal de grond niet mag raken. Het materiaal wordt door de organisatie beschikbaar gesteld.

Kom kijken of meedoen!

Sportieve tennissers of volleyballers: meld u nog aan voor dit sportieve evenement! Ook sportievelingen buiten Burgum zijn van harte welkom om mee te doen. Aanmelden kan via www.burgumevents.nl/aanmelden. Publiek is uiteraard ook van harte welkom. Kom genieten van het Burgumer Beach-spektakel! Dat wordt extra gezellig met dj Gregory White en de lekkernijen van de Foodtrucks van lokale ondernemers. Parkeren en toegang zijn gratis.