Twee concerten door Internationaal Muziektalent in Beetsterzwaag

BEETSTERZWAAG - In het weekend van 18 en 19 augustus klinken twee concerten door jong Internationaal Muziektalent onderweg naar de top, in de historische Dorpskerk van Beetsterzwaag.

Het eerste Top-concert is zaterdagmiddag 18 augustus om 16:00 uur door het Trio Northern Lights (viool, cello en piano), bestaande uit Kristina Izgieva, Kseniia Ivakina en Lev Bespalov, allen afkomstig uit Rusland. Zij geven een klassiek concert met muziek van o.a. Schubert en Dvořák. Het tweede Top-concert is zondagmiddag 19 augustus om 16:00 uur door de jonge cellist Balázs Dolfin uit Hongarije, die begeleid wordt door Noriko Yabe (piano) uit Japan. Zij spelen klassieke cello-sonates van onder andere Schubert en Brahms.

Deze jonge getalenteerde en al gelauwerde musici nemen deel aan de Summer Academy 2018 van The International Holland Music Sessions (www.TIHMS.com) in Bergen (Noord-Holland). Voor het opbouwen van een glansrijke carrière in de klassieke muziek is meer nodig dan alleen talent. Ook een goed opgezette begeleiding en podiumervaring zijn essentiële voorwaarden voor succes. De lessen worden daarom gecombineerd met het zelf geven van concerten op diverse locaties in Nederland. Voor ons concert in Beetsterzwaag steken zij graag even de Afsluitdijk over.

Tip van Historisch Beetsterzwaag: bezoek ook de Tentoonstelling Tinco Lycklama, een Friese jonker in de Oriënt, in Hoofdstraat 17, naast de Dorpskerk. En Restaurant Prins Heerlijck, dat vlak naast de Dorpskerk is, biedt beide avonden een driegangen Concert-menu aan. Reserveren rechtstreeks bij het restaurant (Tel 0512-382455).

Het concert duurt een uurt zonder pauze en wordt georganiseerd door Cultbee (St. Cultuur Beetsterzwaag), met dank aan vrijwilligers, donateurs, subsidiegevers en fondsen. Meer informatie, toelichting op de muziek en mooie foto’s van de musici staat op de website www.cultbee.nl