Bekerstrijd levert drie keer Slach om de Leijen op

Opeinde - De KNVB heeft de bekerindelingen voor het seizoen 2018/2019 bekend gemaakt. Dit is de eerste poule die de voetbalteams moeten zien te overleven om een ronde verder te komen.

ONT is ingedeld met Eastermar, RWF en Rottevalle. Het is duidelijk dat de voetbalbond niet heeft gewerkt met loting, maar de teams regionaal heeft ingedeeld. Dat levert leuke derby’s op. Voor ONt betekent dat een hernieuwde ontmoeting met RWF (4e klasse) en Rottevalle (4e klasse), die de Opeindenaren kennen uit het competitieverleden. Eastermar (5e klasse) was in 2010 ook bekertegenstander in de poulefase. ONT won toen thuis met 3-0.

Met de wedstrijden tegen Rottevalle en Eastermar speelt ONT nu twee keer een ‘Slach om de Leijen’. En met de derby Rottevalle-Eastermar is die Slach er zelfs drie keer.

Op 1 september zijn de wedstrijden Eastermar-ONT (14.00 uur) en Rottevalle-RWF (14.30 uur). Een week later spelen RWF en Eastermar vanaf 14.30 uur tegen elkaar en een half uur later begint ONT tegen Rottevalle. Op 15 september valt de beslissing in de wedstrijden Eastermar-Rottevalle (14.00 uur) en RWF-ONT (14.30 uur).