Radboudruiter Djura Eringa Fries Kampioen

HARICH - Bij de Friese Kampioenschappen in Harich heeft Djura Eringa uit De Veenhoop met haar paard Hasta la Vista de Friese titel gewonnen in het M-springen.

Djura Eringa en haar paard Hasta la Vista behoordne in het M-springen tot de beste drie van de dertig deelnemers. Het trio maakte in beide manches geen spring- of tijdfouten. Een spannende barrage volgde. Met een foutloze barrage en een tijd van 36,10 seconden waren Djura en Hasta la Vista bijna 4 seconden sneller dan de andere twee titelkandidaten. Zo ging het kampioenslint naar deze combinatie.

M-springen

Kiara Eringa was dit weekend de eerste Radboudruiter die bij de Friese Kampioenschappen een prijs in de wacht sleepte. In het B-springen reed ze met haar paard Fé-Yuna SAG naar de 12e prijs. Hilde Veenstra en haar D-pony Kadanz van Orchids eindigden als tweede in het M-springen.

Hilde Veenstra werd in diezelfde klasse achtste met Essential Toltien. In de klasse L stuurde zij Bikker K naar de bronzen plak. Gerrit Veenstra en Loridon van T&L moesten in hun barrage een springfout incasseren, waardoor zij op de tweede plaats eindigden in de klasse Z.

Dressuur

In de dressuur zetten de Radboudruiters ook hun beste beentje voor. Larissa Jansma en haar D-pony Vaiana vormen nog niet zo heel lang een combinatie, maar dit belette hen niet om in de B-dressuur naar een fraaie vijfde prijs te rijden. In de klasse L2 reden Marit Reilink en Emilio naar de vierde prijs met een score van 66,542%. In de M2 scoorden Martha van der Meulen en Louke fan de Broekfinne 61,542%; goed voor de zesde prijs. Leonie Evink reed Mees met een percentage van 63,493 naar de derde prijs op het FK.