Drie bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed

Drachten - De politie in Drachten hield dit weekeinde drie bestuurders staande die onder invloed verkeerden van drugs en/of alcohol.

Vrijdagavond was het voor het eerst raak toen een 31-jarige man uit Noordwolde achter het stuur werd gespot op de Omloop in Drachten met een ongeldig rijbewijs. Hij werd ter plekke aangehouden, het was namelijk de tweede keer op dezelfde dag dat hij werd gepakt. Eerder die middag was hij al betrapt in Sumar.

Een voorlopige test wees uit dat hij ook nog eens onder invloed van drugs verkeerde. Er is hem een bloedproef afgenomen en in overleg met het Openbaar Ministerie heeft de politie zijn auto in beslag genomen. Een berger ontfermde zich over het voertuig. Die beslissing werd genomen omdat de man in de afgelopen maanden meermaals onder invloed achter het stuur is aangetroffen. De man is met een dagvaarding heengezonden.

Een dag later werd eveneens in Drachten een man uit Oosterwolde aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Bij een controle leek de 26-jarige bestuurder tekenen van drugsgebruik te vertonen. Ook hem werd een bloedproef afgenomen.

Zondag was het opnieuw raak. Nu werd rond kwart over negen in de avond op de Burgemeester Wuiteweg een vrouw uit Lippenhuizen staande gehouden bij een controle. Omdat er een sterke alcohollucht om haar heen hing, werd ze meegenomen naar het bureau. Daar blies ze 505 ugl, een forse overschrijding van de toegestande hoeveelheid. Zij krijgt binnenkort een zogenaamde afdoening van het Openbaar Ministerie, een straf zonder tussenkomst van een rechter.