Vijftig uur werkstraf voor mishandeling op carpoolplek bij Frieschepalen

Drachten - Een 27-jarige Drachtster is veroordeeld tot een werkstraf van vijftig uur, omdat hij op 27 april een man een gebroken kaak sloeg. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

Een 27-jarige Drachtster is veroordeeld tot een werkstraf van vijftig uur, omdat hij op 27 april een man een gebroken kaak sloeg. Dit meldt de Leeuwarder Courant.

Rijdend over de A7 (de verdachte zat naast de bestuurder) ergerde de Drachtster zich aan een andere automobilist die op de linker weghelft bleef rijden en ook nog remde.

Beide partijen besloten te stoppen op een carpoolplek in de buurt van de afslag Frieschepalen. De verdachte stapte uit en sloeg de bestuurder van de andere auto met zijn vuist in het gezicht.

Tegenover politierechter Klaas Bunk verklaarde de Drachtster dat hij niet lekker in zijn vel zat, ook door persoonlijke problemen. ,,Het was in ieder geval niet mijn intentie om hem zo hard te raken.’’ De verdachte bleek ook behoorlijk te hebben gedronken. Het slachtoffer moest direct in het ziekenhuis worden geopereerd.

,,Een typisch voorbeeld van zinloos geweld’’, zei officier van justitie Liselotte de Vroome. Ze eiste een taakstraf van tachtig uur, waarvan dertig uur voorwaardelijk. De verdachte moet verder ook een ambulante behandeling ondergaan om meer zelfinzicht te krijgen. Advocaat Frank Gart kon zich vinden in de eis en ook rechter Bunk schaarde zich achter de voorgestelde straf: ,,Ik geloof dat we het allemaal wel eens zijn.’’