De Eigen Keus van De Lawei

DRACHTEN - Tijdens het Open Huis op zaterdag 15 september is iedereen welkom voor Eerste Hulp bij Keuze(stress). Hier verleent De Lawei verlichting bij het maken van de juiste keuzes voor het culturele seizoen. Maar ook de eigenzinnige Lawei zelf heeft een aantal keuzes gemaakt van voorstellingen, exposities en films die niet te missen zijn. Hieronder een kleine greep uit de voorstellingen die Eigen Keus zijn voor seizoen 18/19.

Flip Fabrique | circustheater

Een circusgroep op tournee, reizend van stad naar stad, levend van voorstelling naar voorstelling. En elke show kán de laatste zijn. Flip Fabrique, de jongste loot aan de Canadese circusboom, laat in Transit zien hoe die ultieme show eruit zou zien. Iedereen geeft álles in deze voorstelling. De zes leden van Flip Fabrique – jongleurs, dansers, hand- en luchtacrobaten, hoepel- en diabolovirtuozen – geven een kijkje in hoe hun leven 'on the road' eruitziet. In een decor van flight cases dat telkens van vorm verandert, wordt op vrijdag 16 oktober een verhaal over saamhorigheid en kameraadschap getoond.

Ben Caplan | muziektheater

Old Stock uit Canada is een spetterend concert dat een van humor doorspekt volksverhaal vertelt. De internationaal geroemde Klezmer muzikant/acteur Ben Caplan laat zich inspireren door waargebeurde verhalen van Joods Roemeense vluchtelingen die in 1908 naar Canada kwamen. Het liefdesverhaal van de overgrootouders van Hannah, Chaim en Chaya Moscovitch, is de basis van het stuk. Centraal staan het terugvinden van liefde en het in de ogen kijken van hogere machten. Een indrukwekkend stuk waar muziek en theater op een bijzondere manier samenkomt. Te zien op donderdag 22 november om 20.00 uur.

De Grote Oorlog

De Grote Oorlog van Hotel Modern is een pareltje die zich moeilijk laat omschrijven. In het toneelstuk speelt alles zich af in een miniatuur filmset met poppen. De spelers maken de ervaringen van soldaten voelbaar. De miljoenen brieven die soldaten naar dierbaren schreven, miljoenen die stierven in het vuur en de modder, miljoenen die thuiskwamen met verhalen die niet verteld of gehoord konden worden. De Grote Oorlog ging al in 2001 in première en is door de jaren heen in verschillende wereldsteden te zien geweest. Op zaterdag 1 december is dit bijzondere stuk te zien in De Lawei om 20.30 uur. Met recht één van de bijzondere highlights van het nieuwe seizoen.

Nationale Ballet

Na internationale successen met Giselle, in onder meer China, Spanje en Colombia, gaat Het Nationale Ballet nu met deze ‘Hamlet van het ballet’ op tournee door Nederland. Giselle is een van de oudst overgeleverde en tegelijkertijd nog altijd meest gedanste balletten ter wereld. Een hoogtepunt uit de Romantiek, door Het Nationale Ballet gepresenteerd in een geheel nieuwe, gerevitaliseerde versie, die ook voor een 21ste-eeuws publiek roerend en betekenisvol is. Hier is De Lawei extra trots op: te zien op dinsdag 9 april om 20.00 uur.

La La Land | openluchtfilm

Voor iedereen die het wachten op de Higlights van De Lawei nog iets te lang vind duren kan net voor het begin van het nieuwe seizoen de openluchtfilm bezoeken. Op vrijdag 31 augustus draait de romantische dansfilm La La Land aan het Reidingplein. Een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen. Geniet van het zomerse weer en een heerlijk drankje terwijl Ryan Gosling en Emma Stone de sterren van de hemel spelen! Om de avond compleet te maken kan er voor slechts € 13,50 genoten worden van een lekkere Hopper plate.

Meer Highlight-voorstellingen via www.lawei.nl