Simmer Akademy voor 70 jonge Friese amateurkunstenaars in de Lawei

Drachten - In De Lawei krijgen volgende week 70 jonge talenten, die gescout zijn bij amateurverenigingen uit Fryslân, in de Simmer Akademy les op het gebied van muziek, zang en theater van professionals.

Deze jonge talenten worden gezien als professionals in de dop. Met het programma fulkaan van Keunstwurk krijgen ze de kans om zich verder te ontwikkelen. Tijdens deze vijfde editie van de fulkaan Simmer Akademy (van 27 augustus tot en met 1 september) in De Lawei werken de jongeren toe naar een gezamenlijk presentatiemoment op zaterdag 1 september. Er worden gedurende de week vijf verschillende producties gemaakt, die op 1 september vanaf 14.30 uur te zien zijn in de Lawei. De presentaties zijn gratis toegankelijk voor publiek.

Iris en Ferry

De jonge talenten worden hierbij niet alleen ondersteund door ervaren vakdocenten en coaches, maar ook door diverse bekende artiesten, onder wie de Drachtsters Iris Kroes en Ferry Doedens. Zij verzorgen een inspirerende workshop. Ze delen hierbij niet alleen hun inhoudelijke kennis, maar ook hun ervaring als artiest en de weg naar succes.

De Simmer Akademy is onderdeel van het talentontwikkelingsprogramma fulkaan. Dit is een programma van Keunstwurk en haar partners: Samenwerkingsverband Korenorganisaties (SAKO) Friesland, de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF), Stichting Amateurtoaniel Fryslân (STAF) en Schouwburg De Lawei in Drachten.

Podiumervaring

Het programma heeft als doel talentontwikkeling in Fryslân te bevorderen en jongeren vanuit verschillende disciplines met elkaar te laten samenwerken. Op deze manier krijgen ze meer podiumervaring en worden ze ook klaargestoomd voor een optreden op een concours, toneel of muziekfestival of worden ze misschien zelfs wel een professional.