De Skans staat in nieuw seizoen bol van activiteiten

GORREDIJK - De Skâns Gorredijk opent zaterdag 1 september haar deuren voor het nieuwe seizoen. Een nieuw seizoen dat wéér bol staat van activiteiten.

Zaterdag 1 september: Oude motoren rit

Voor de 45e keer organiseert de Veteraan Motoren Club (VMC) op zaterdag 1 september een toertocht met oude motoren die gebouwd zijn tussen 1900 en 1940. Om 11.00 uur zullen ongeveer 60 motoren starten vanaf het parkeerterrein van de Skâns. Om 15.30 uur hopen de motorrijders weer terug te zijn bij De Skâns. De horeca van De Skâns is uiteraard de gehele dag geopend voor een lekker bakje koffie of een andere versnapering.

Zaterdag 29 september: Open Dag seizoen 2018/2019

Speciaal voor al haar gebruikers en bezoekers organiseert De Skâns op zaterdag 29 september wederom de Open Dag. Op de Open Dag zullen de verenigingen en organisaties uit Gorredijk en omgeving aan de inwoners laten zien welke activiteiten er in het nieuwe seizoen zijn. Als bezoeker kun je kennismaken, kiezen en inschrijven voor het nieuwe seizoen.

Veel verenigingen en organisaties hebben zich hiervoor al opgegeven. Wie zich nog niet heeft opgegeven, kan dat alsnog doen door vóór 15 september een mail te sturen naar henkmulder@skans.nl of te bellen met 0513 – 468603 voor een inschrijfformulier. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. De Open Dag start om 10.00 uur en de toegang is geheel gratis.

Skâns Theaterprogramma 2018

Ook voor het nieuwe seizoen heeft de programmeringscommissie van de Skâns weer een mooi theaterprogramma neergezet. Kijk voor meer informatie of kaarten reserveren op de website van De Skans: www.skans.nl.

Programma oktober 2018

Gerrit Breteler

Het theaterseizoen 2018/2019 zal worden geopend door Gerrit Breteler met het concert Still genoemd naar zijn nieuwste CD. Tijdens dit optreden zal hij muzikaal begeleid worden door pianist Peter van der Zwaag en gitarist Peter Krako.

Sonja Barend

Sonja Barend komt donderdag 11 oktober naar de Skâns. In een tweegesprek met Arend Waninge uit Terwispel zal ze praten over haar aangrijpende boek Je ziet me nooit meer terug en haar hele loopbaan. Deze literaire avond is in samenwerking met Bibliotheek Z.O. Fryslân Gorredijk en Planteyn Boeken uit Gorredijk.

Simon & Garfunkel

Joost Botman en Niels van der Gulik staan zaterdag 20 oktober met het programma Sound of Silence waarin zij het repertoire van hun helden Paul Simon en Art Garfunkel zingen. Sound of Silence is niet alleen een feelgoodconcert, het werpt ook een nieuw licht op hits als The Sound of Silence en Bridge over Troubled Water.

Hollandse Meezing Avond

Voor de allereerste keer in haar lange bestaan houdt De Skâns vrijdag 26 oktober een Hollandse Meezing avond. Friese en Nederlandse artiesten staan op het grote podium van De Skâns. Zij zorgen voor een feestelijke avond waarbij het moeilijk zal zijn om niet mee te zingen of stil op de stoel te blijven zitten. Deze avond mag u gewoon niet missen, kom naar De Skâns en zing mee!

Voor een overzicht van alle Skâns activiteiten, kijk op de website www.skans.nl