Iepen kampioenskip Klompkesilen Smellingerlân

OPEINDE - In Opeinde wordt zaterdag 22 september het Iepen kampioenskip Klompkesilen Smellingerlân voor alle basisschool kinderen uit de Gemeente Smallingerland gehouden.

Dit in aansluiting op het tweejaarlijkse Shantyfestival wat georganiseerd wordt door de drie shantykoren uit de Gemeente Smallingerland. Het festival zelf vindt zaterdag 22 september plaats met 12 koren in het centrum van Drachten.

De daarbij behorende Gala-avond is zaterdag 13 oktober. Deze wordt per toerbeurt gehouden in één van de dorpen. ‘s Avonds zijn er optredens van de 3 organiserende koren de Brêgesjongers, de Peijesjongers en de Piipegaeltsje Sjongers in het Dorpshuis de Wringe. Iedereen is van harte welkom.

Aanvang: 19.30 uur. Voor de kinderactiviteit heeft Opeinde gekozen voor een echte wedstrijd Iepen kampioenskip Klompkesilen Smellingerlân in een bassin achter het dorpshuis. Kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar mogen deelnemen met hun eigen gemaakte zeilklompje. Er wordt gezeild in twee of drie leeftijdsgroepen, al naar gelang het aantal deelnemers.

Aanmelden kan via een mailtje naar joke.vander.zwaag@kpnplanet.nl met daarin naam, adres en leeftijd

Graag opgeven voor 1 oktober 2018!