Open tuinenweekend Tijnje

TIJNJE - De Kleie Prairie in Tijnje houdt zaterdag 1 en zondag 2 september van 10 tot 17 uur voor de laatste keer het open tuinenweekend.

Dit weekend wordt georganiseerd in het kader van ‘Fryslân iepenet syn túnen’.

De Kleine Prairie gaat verhuizen

Na 15 jaar opbouwen, onderhouden, bijhouden en genieten wordt de 36.500 m2 een paradijsje voor iemand anders. Wij gaan een andere fase beleven met minder tuin, maar met minstens zoveel uitdaging. Tot de nieuwe ‘prairie’ weer bezienswaardig is, houdt De Kleine Prairie zich onder andere bezig met tuinadvies en beplantingsplannen voor tuin of border (ook voor renovatie, lastige hoeken en onderhoudsarme tuinen!).

Laatste kans

Het open tuinenweekend van 1 en 2 september is het laatste moment dat de tuin in zijn huidige vorm bekeken kan worden. Kom nog eens kijken naar die prachtige gulden roedes die voor vuurwerk zorgen in de border. En vergeet de asters niet, die bloeien inmiddels in allerlei kleuren. De siergrassen staan er prachtig tussen. Trouwens: veel prairieplanten hebben moeiteloos de droogte doorstaan. Het verschil met andere planten is nu goed te zien.

Indiaanse moestuin

De indiaanse moestuin beleeft een topjaar. De weersomstandigheden zijn kennelijk vergelijkbaar met die in het zuidwesten van Noord-Amerika: zonnig, warm en droog. De maïsplanten zijn minstens twee meter hoog geworden en het blad van de pompoenen ertussen vormt een natuurlijke mulchlaag tegen onkruid en verdamping. De paarse stambonen, die de maïs als stok gebruiken, zijn hier en daar al buiten bereik gegroeid!

Taart en bijen

Verder is er, zoals altijd, taart verkrijgbaar van buurvrouw Carla. Zij bakt die heerlijke taarten ook op bestelling trouwens, dus neem deze keer haar kaartje mee. En ook is dit weekend imker René aanwezig met een bijenshowkast om daarbij van alles te vertellen over bijen en bijenplanten. En hij heeft natuurlijk honing te koop.

Alles moet weg

Alles uit de kast én alles moet weg! Niet alleen zijn de planten en tuinaccessoires dit weekend allemaal voor de helft van de prijs. Ook een deel van de inboedel en aankleding is te koop of te geef. Tuinboeken en –tijdschriften bijvoorbeeld gaan voor weinig van de hand.

Koffie en thee is gratis.

Voor meer informatie: Willemijne Jorritsma, 06-54 726 725, www.dekleineprairie.nl.