Dames Impala verrassen op NK triathlon Veenendaal

Veenendaal - In Veenendaal vond zaterdag het Nederlands kampioenschap triathlon over de Olympische afstand plaats. De dames van Impala verrasten met een zevende plaats.

Het team voor het NK Triathlon op de olympische afstand plaats (1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen) bestond uit Lizette van der Vegt, Brenda de Jong, Vera Keidel en Sandra Sikkema. De omstandigheden waren zaterdag zwaar, waarbij onder zeer natte en koude omstandigheden gekoerst moest worden.

Wissels

Lizette kwam als 25ste uit het water, waarna ze helaas geen goede fietsgroep kon formeren. Brenda en Sandra kwamen gezamenlijk uit het water en konden na een snelle wissel al snel een fietsgroep formeren die ook wilde samenwerken om naar voren te fietsen. Op deze wijze ontstond uiteindelijk een groot peloton waar de dames, ondanks de vele bochten en het natte wegdek, goed in konden blijven zitten. De wissel van het fietsen naar het lopen verliep voor Sandra en Lizette wat minder soepel maar uiteindelijk konden zij door een sterk looponderdeel nog veel deelneemsters inhalen.

Lizette finishte uiteindelijk als 13e , Sandra als 17e en Brenda als 25e . Voor Vera betekende deze wedstrijd haar debuut in de Eredivise Triathlon. Ze had een keurig zwemonderdeel en kon bij het looponderdeel Brenda nog uit de wind houden. Ze finishte uiteindelijk in een tijd van 2.24.32 als 41e.

Hoogste klassering

Als team eindigde Impala op de 7e plaats in de Eredivisie. Dit is de hoogste klassering in dit seizoen. Traditiegetrouw vindt de finale op 10 september plaats in Almere.

René Jaasma deed ook mee met het NK bij de heren. De heren hadden nog mindere omstandigheden dan de dames. Zij moesten het gehele fietsonderdeel in de stromende regen afleggen. René leverde een solide zwemonderdeel af en kon daarna veel deelnemers inhalen door een sterk fietsonderdeel. Uiteindelijk finishte hij in de middenmoot op een 35e plaats.