SportVen Mastertoernooi BC Drachten in Gorredijk

Drachten/Gorredijk - Badminton Club Drachten houdt in het weekeinde van 1 en 2 september voor de twintigste keer haar SportVen Master Toernooi.

Het toernooi wordt gespeeld in sporthal Kortezwaag aan de Mientewei 2 in Gorredijk. Zaterdag wordt gespeeld van 09:30 tot 18:30 uur en zondag van 10:00 tot 15:00 uur. De toegang voor publiek is gratis.

Kanshebber

Dit jaar zal Nick Fransman zijn titel in het enkelspel niet kunnen verdedigen. Kanshebber op de titel zal Aram Mahmoud zijn. Op dit moment bezet hij de derde plaats op de nationale ranglijst. Grote concurrentie krijgt hij van Niels Veenstra en Thomas Sibbald.

Bij de damesenkel is Manon Sibbald de grote favoriet. Vorig jaar behaalde zij de tweede prijs in de finale met Yao Jie. Manon kan van Dorien Lups (plek zeven) de nodige tegenstand verwachten.

In de herendubbel is een aantal sterke koppels aanwezig. De organisatie verwacht veel van het duo Ralph Starren/Thomas Wijers en Aram Mahmoud/Thomas Sibbald. Ralph en Aram kwamen elkaar vorig jaar ook al tegen in de finale. Nu spelen zij beiden met een andere dubbelpartner.

Spektakel verzekerd

Het damesduo Tamara van der Hoeven/Dorien Lups is als titelverdediger als eerste geplaatst. Raquel Humpris/Manon Sibbald zullen een prolongatie proberen te voorkomen.

Bij de gemengd dubbel zijn Ralph Starren/Tamara van de Hoeven als eerste geplaatst en zijn krijgen volgens de kenners grote concurrentie van Niels Veenstra/Jasmine Paap.

In de categorie 4 is Drachtster Aron Buisman getipt voor de titel in de herenenkel. Bij de vrouwen wordt veel verwacht van Anouk van Wijk.