Drie Drachtsters zingen in Jorwert

Drachten/Jorwert - Drie Drachtster zangeressen spelen de hele maand september mee in het Iepenloftspul van Jorwert, de Famylje Bellier.

Dit jaar wordt Iepenloftspul Jorwert, één van de bekendste spelen van Friesland, versterkt door een koor samengesteld uit zangers vanuit heel Friesland. Marijke Veth, Silvia Schoute en Willy Keuning van het Drachtster koor Solid Sound Pop Vocals hebben de eer om hieraan mee te mogen werken. De première is zaterdag 1 september en de hele maand september wordt de voorstelling gespeeld in de Notaristuin in Jorwert. Er zijn inmiddels vier voorstellingen uitverkocht.

De famylje Bellier is een klassieker waarin humor, drama, verniewing en muziek een centrale rol spelen. een groot projectkoor zingt splinternieuwe arrangementen van bekende liedjes van onder andere Shaffy & List. Als een soort Netflix-serie biedt het Iepenloftspul in zeven afleveringen een inkijkje in he tleven van Famke en de familie Bellier. Biologisch boeren tegenover megastallen, het koar tegenover de dove familie.

Zie ook www.iepenloftspuljorwert.nl