Bourgondisch Beetsterzwaag

BEETSTERZWAAG - In het Lycklamapark in Beetsterzwaag is zaterdag 8 en zondag 9 september het festival Bourgondisch Beetsterzwaag.

Op de vierde editie van dit festival, presenteert Beetsterzwaag zich wederom als culinaire en culturele hotspot. Lokale smaakmakers en originele foodtrucks bereiden en serveren [h]eerlijke gerechten, waarin biologische- en streekproducten een belangrijke rol spelen. Van verse friet en op houtvuur gegaard vlees tot een grote variatie aan tapas en fruitige smoothies. Naast deze grote verscheidenheid aan gerechten, kunnen bezoekers bij de samenwerkende horecabedrijven en speciaalzaken ook terecht voor bijzondere bieren, mooie wijnen en karaktervolle koffie.

Beide dagen staan op het centrale podium eigenzinnige bands geprogrammeerd. Zaterdag staan bijvoorbeeld Friction & The Roots Drivers garant voor een portie swingende reggae en spelen de Boys named Sue hun eigen interpretaties van de beste nummers van Johnny Cash. Zondag brengt Captain Darling onder leiding van Jan Tekstra de rootsmuziek naar Beetsterzwaag en spelen Two Faces klassieke rocknummers in een intieme bezetting.

Naast alle bands en onze huis-DJ Rogier (100% vinyl!), is dit jaar het veld met kinderactiviteiten weer goed gevuld. Van creatieve doe-dingen tot een rondje in een nostalgische draaimolen, ieder kind zal zich vermaken. Maar ook voor volwassenen is naast het uitgebreide aanbod aan eten, drinken en muziek nog genoeg te zien en te beleven. Wat te denken van de Pauperfontein, inclusief theatraal randprogramma en andere straattheateracts op het festivalterrein.

Het prachtige Lycklamapark [de tuin van het gemeentehuis] wordt weer omgetoverd tot een sfeervol en knus festivalterrein, waar ook de bezoekers van de Tweede Triënnale van Beetsterzwaag terecht kunnen voor hun hapje en hun sapje. Dit hoofdprogrammaproject van LF2018, is een manifestatie van beeldende kunst in de openbare ruimte op ruim 25 locaties in en om Beetsterzwaag.

Bourgondisch Beetsterzwaag duurt zaterdag 8 september van 15.00 tot 24.00 en zondag 9 september van 14.00 tot 21.00. De vrije entree geldt voor beide dagen.