Aram Mahmoud wint SportVen Mastertoernooi

Gorredijk/drachten - Aram Mahmoud heeft dit weekeinde in sportcentrum Kortezwaag het SportVen Mastertoernooi gewonnen.

Het toernooi maakt deel uit van een circuit van Mastertoernooien in Nederland en wordt georganiseerd door Badminton Club Drachten.

Herenenkel Master

Nick Fransman kon dit jaar door afwezigheid zijn titel niet verdedigen. Aram Mahmoud was de grote favoriet om de titel te veroveren. Aram is als Syrische vluchteling al heel succesvol in Nederland. Niet voor niets bezet hij momenteel de derde plaats op de Nationale ranglijst.

In de finale stond hij tegenover Niels Veenstra. Beiden troffen elkaar dit jaar al drie keer, en totnutoe was Aram de betere van de twee. In de finale was Niels echter niet van plan om zich bij voorbaat gewonnen te geven. Het werd een spannende partij, maar Niels Veenstra moest uiteindelijk toch in Aram zijn meerdere erkennen: 19-21, 21-1 en 21-8.

Vrouwenenkel Master

De grote titelfavoriet bij de vrouwen was Manon Sibbald. Vorig jaar verloor zij in de finale van Yao Jie. Helaas heeft zij in verband met ziekte moeten opgeven ten gunste van Jessica Ottenhof. De finale tussen Jessica Ottenhof en Nadia Choukri werd in het voordeel van Nadia beslist: 21-17 en 21-19.

In de categorie Gemengd dubbel Categorie 4 heeft het Drachtster duo Aron Buisman/Judith Blom de halve finale gehaald door een knappe overwinning op het koppel Tim van Haeringen/Iris Jansen. Het gelegenheidsduo strandde echter in de halve finale tegen het duo Guus Eilander/Anne Dijkstra: 21-19 en 21-13.