Graspiepers heren 1 terug van weggeweest

Drachten - Na een jaar afwezigheid is het Drachtster hockeyclub de Graspiepers gelukt om weer een eerste herenteam te vormen.

Graspiepers heren 1 zal dit seizoen actief zijn in de vierde klasse en speelt begin september hun eerste competitiewedstrijd. Daarnaast zijn de mannen ook ingeschreven voor de Silver Cup; de bekerhockeycompetitie voor teams uit de eerste tot en met de vierde klasse.

Laag starten

De Koninklijke Nederlandse Hockeybond hanteert als regel dat nieuw gevormde teams die uitkomen in de bondscompetitie, starten in de laagste klasse. Dat geldt dus ook voor de Drachtsters. Echter, de doelstelling is duidelijk: ,,Zo snel mogelijk weer een stabiele derdeklasser worden en het liefst over vijf jaar actief zijn in de tweede klasse”, aldus Frits Telkamp, technisch manager van de club. 

,,Dit team is een samenstelling van redelijk jonge en wat meer ervaren spelers. De jonge jongens willen graag laten zien wat ze kunnen en zijn erg leergierig”, zegt aanvoerder Robin Walinga, die al zeven jaar in Graspiepers heren 1 speelde. ,,Wij combineren vechtlust en goed hockey en dat is onze kracht. Een aantal jongens heeft al geroken aan hockeyen in het eerste elftal of in andere seniorenteams. Ik denk dat we daarom snel op elkaar ingespeeld zullen zijn.”

Eerst thuis

Op zondag 9 september staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Om 14.45 uur spelen de heren van de Graspiepers thuis op het complex aan de Sportlaan tegen Daring-Veendam. Vrijdag 21 september gaat de Silver Cup van start. Graspiepers komt dan, eveneens aan de Sportlaan, uit in de Friese derby tegen het Heerenveense Quick Stick tegen (20.30 uur).