Nierstichting houdt nationale collecte ook in Drachten

Drachten - In heel Nederland collecteren van 16 tot en met 22 september duizenden vrijwilligers voor de Nierstichting tijdens de landelijke collecteweek. Ook in Drachten gaan collectanten op pad om zo veel mogelijk geld in te zamelen.

Alle bijdragen helpen om de droom voor nierpatiënten – nierziekten kunnen genezen - te realiseren. En dat is hard nodig, jaarlijks overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten. Voor de komende collecteweek zoekt de Nierstichting nog enthousiaste collectanten in Drachten.

Realiteit

,,Werken je nieren niet, dan ga je dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit’’, zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. ,,Dit jaar is de Nierstichting 50 jaar actief. En in die tijd hebben we heel wat dromen kunnen realiseren. Door te durven én te doen. Zo hebben we dialyse bereikbaar gemaakt voor iedereen, is thuisdialyse mogelijk geworden en ontwikkelen we nu de draagbare kunstnier. Maar nog steeds is er die harde werkelijkheid. Dialyseren is loodzwaar. Jaarlijks overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten. Onze ultieme droom is dat we nierziekten kunnen genezen. En dat gaat ons lukken, mede dankzij de inkomsten uit de collecte.”

Verschil maken

De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. ,,De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg belangrijk voor de Nierstichting”, benadrukt Tom Manse, collecte-coördinator van de Nierstichting in Drachten. ,,Wij zijn ieder jaar enorm blij met alle collectevrijwilligers. De inzet van vrijwilligers maakt namelijk écht een verschil.”

Collecteren neemt hooguit twee uur tijd in beslag. Hiermee leveren 70.000 vrijwilligers in heel Nederland een belangrijke bijdrage om duizenden nierpatiënten hun leven terug te geven. Aanmelden kan via mail@tommanse.nl of bel 06-13580111