De Lawei verleent Eerste Hulp

DRACHTEN - In De Lawei is zaterdag 15 september de officiële start van het nieuwe culturele seizoen!Het leven zit vol keuzes, net als het nieuwe programma. Ál die mooie voorstellingen, films, exposities, gerechten, drankjes en arrangementen om uit te kiezen. Kiest men iets nieuws of toch het bekende? Opnieuw cabaret of eens dat bijzondere toneelstuk? Moeilijk hoor. Dat snapt De Lawei. Daarom wordt er van 13.00 tot 17.00 uur EHBK verleend. Oftewel: Eerste Hulp Bij Keuze(stress). Toegang is gratis. Het programma is bekend en zit vol optredens, presentaties, verrassende routes door het gebouw en bijzondere ervaringen.

Feestelijke seizoenspresentatie

Om 13.00 uur wordt er afgetrapt met een feestelijke seizoenspresentatie. Lawei-programmeur Inge Imelman vertelt wat de bezoeker nou écht niet mag missen. Wat zijn bijvoorbeeld de grootste verrassingen van het nieuwe seizoen? Zo kan zelfs de ergste twijfelaar een keuze maken uit het diverse programma. Bovendien zijn er optredens van zangeres Sandra van Nieuwland, cabaretière Yvonne van den Eerenbeemt en de hilarische Ernest Beuving. Toegang is gratis, maar er dient wel een plek gereserveerd te worden. Dit kan al via de website of aan de kassa.

Doorlopend EHBK

Tussen 13.00 en 16.30 uur kunnen de bezoekers van het Open Huis op ontdekkingstocht door het gebouw gaan. Op diverse verrassende plekken kan men onderzoeken welke keuzes bij hem of haar passen. Zo zijn er uitdagende spelletjes op het toneel van de grote zaal en is er karaoke in één van de kleedkamers. Van EHBToneeladvies tot EHBCursus kiezen of film kijken. Het gehele programma van het nieuwe seizoen krijgt aandacht. Zo wordt ook het eten en drinken niet vergeten en kunnen kinderen zich vermaken in het Kinderknutselcafé en een leuke workshop.

Presentaties en previews

Extra bijzonder zijn de previews deze middag, gegeven door Tryater, Het Scapino Ballet, dansgezelschap Korzo en het Colori Ensemble. Samen met de optredens tijdens de seizoenspresentatie is er een mooi previewprogramma ontstaan op de voorstellingen van het nieuwe seizoen. Specifieke tijden en meer informatie zijn te vinden op www.lawei.nl.

Opening expo Dolph Kessler

De expositie Ingezoomd, van Dolph Kessler, wordt tijdens het Open Huis om 16.30 uur feestelijk geopend door Bert Looper, directeur van Tresoar. In 2006 verliet Dolph Kessler, na een opleiding aan de Fotoacademie Amsterdam, de wereld van beleid maken en begon te werken als fotograaf. Zijn langetermijnprojecten brengen hem over de hele wereld. Zijn werk is voornamelijk documentair. Zijn expositie in De Lawei zoomt in op bekend, maar ook op recent werk. De Spiraal van Friesland, een visueel verslag van een wandeling door Friesland, is in De Lawei voor het eerst te zien. Wees welkom!

Meer informatie over het programma op www.lawei.nl.