Zingen voor Israël in Drachten

DRACHTEN - In de Christelijk Gereformeerde Kerk Eben Haëzer in Drachten is vrijdag 14 september om 20 uur een koor- en samenzangavond onder het motto: Zingen voor Israël.

Muzikale medewerking verlenen het Christelijk Ooststellingwerfs Mannenkoor o.l.v. Moniek Timmer en organist Jannie Oostingh. De opening doet ds. Piet Rozeboom en de overdenking is van ds. Kees van Velzen met het thema: De herrijzenis van Israël, het verlangen naar het Vaderland.

De aanvang is om 20.00 uur maar vanaf 19.45 uur is er samenzang, toegang is gratis. Tijdens de avond is er gelegenheid producten uit Israël te kopen. De collecte is voor de overlevenden van de Holocaust.

Christelijk Ooststellingwerfs Mannenkoor

Het Christelijk Ooststellingwerfs Mannenkoor is opgericht door de eerste dirigent, Tjeerd Rinzema in oktober 1968 en telt op dit moment ongeveer 45 leden. Het koor zingt voornamelijk geestelijke liederen, muziek met een boodschap in het Frysk, Nederlands, Engels, Duits, Russisch en Latijn. In 1988 werd de eerste LP uitgebracht met de titel: Op weg naar de Toekomst. Bijzonder is dat vanaf het begin in 1968 Janny Oostingh de vaste organist is. Tot voor kort was Jacob Hoekstra de dirigent en hij is opgevolgd door Moniek Timmer uit Leek. Per jaar treedt het koor zo’n tien keer op en verleent medewerking aan kerk- of zangdiensten.

Ds. Kees van Velzen

Ds. Van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen en Lelystad. Hij is een veelgevraagd spreker en spreekt regelmatig voor Christenen voor Israël.