Herfst-struintocht

EARNEWÂLD - It Fryske Gea houdt vrijdag 14 september van 15.00 tot 17.00 uur een herfst-struintocht voor kinderen vanaf 6 jaar door het Wikelslân (onderdeel van Nationaal Park de Alde Feanen).

Onder leiding van jeugdgids Jitske Wedman gaan de deelnemers op pad in de natuur. Aanmelden kan uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/jeugdactiviteit-14sept of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis en niet-leden betalen € 4,-.

Het is herfst!

Tijd voor een struintocht met de regenlaarzen en warme kleding aan. We weten namelijk nooit hoe de herfst eruit ziet! Zijn het de overvliegende ganzen die de aandacht trekken of de pronkende paddenstoelen? Jeugdgids Jitske neemt de kinderen mee naar Nationaal Park De Alde Feanen en zorgt dat ze de natuur beter leren kennen.

De kinderen ontdekken hoe de dieren overleven in deze tijd van het jaar. Daarnaast zijn er ook nog vogels die speciaal vanuit verre landen naar Fryslân komen om te overwinteren.

Naast dat deze jeugdactiviteit heel erg leuk en leerzaam is, valt er in Nationaal Park De Alde Feanen veel te ontdekken! De frisse herfstlucht is ook nog eens hartstikke gezond. Genoeg reden om mee te gaan.