Revalidatie Friesland krijgt Alinker loopfiets cadeau

Beetsterzwaag - Wilco Giesen en Brigit Alderliesten hebben maandag, namens ‘Hersenletsel On Tour’, een Alinker loopfiets overhandigd aan Revalidatie Friesland als dank voor de gastvrije ontvangst van de 25 fietsers op 6 en 7 mei.

Dit cadeau werd mede mogelijk gemaakt dankzij een gulle donatie van de Stichting Beatrixoord Noord Nederland.

Coole uitstraling

In het bijzijn van vele belangstellenden (zowel patiënten als medewerkers) werd de fiets direct uitgeprobeerd. De Alinker loopfiets is een stabiel en handig hulpmiddel dat mensen met een beperking in staat stelt om op een leuke manier te bewegen en grotere afstanden af te leggen. Daardoor vergroot de Alinker de zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Wilco Giesen, zelf ervaringsdeskundige NAH én gebruiker van de Alinker vertelt: ,,De Alinker geeft je weer een enorme bewegingsvrijheid. Ook heeft de Alinker een sportieve en coole uitstraling waardoor jouw beperking niet is ‘af te lezen’ aan de buitenkant. Het frame is opvouwbaar en licht waardoor deze makkelijk mee te nemen is in de auto, bus of trein Ik ben zelf een enthousiast gebruiker van deze fiets!’’

Breed inzetbaar

Er wordt nu nagedacht hoe de fiets zo optimaal mogelijk kan worden ingezet binnen de revalidatiebehandeling. Het is in ieder geval duidelijk dat de fiets breed inzetbaar is. Denk hierbij aan mensen patiënten met neurologische aandoeningen, (gedeeltelijke) verlammingen, stabiliteitsproblemen, krachtverlies, spierziekten en amputaties.

Hersenletsel on Tour

Hersenletsel on Tour is een werkgroep van patiëntenvereniging Hersenletsel.nl met ruim 5.000 leden. Hersenletsel on Tour is een sportief 6-daags fietsevenement waarbij aandacht wordt gevraagd voor diverse hersenaandoeningen en geld wordt ingezameld voor revalidatie- fiets- en loopmiddelen. Jaarlijks wordt dit evenement herhaald in wisselende provincies. Daarbij worden revalidatiecentra en/of ziekenhuizen als etappe- en overnachtingsplaats, aangedaan waar de zorg voor NAH een belangrijke plaats inneemt.

Revalidatie Friesland

Kinderen, jongeren en volwassenen die medisch specialistische revalidatie nodig hebben kunnen terecht bij Revalidatie Friesland. De gevolgen van ziekte, ongeval of aandoening zijn vaak complex en soms blijvend. Binnen Revalidatie Friesland werken meerdere disciplines intensief samen met en voor de patiënt. Door middel van een persoonlijke benadering en een geheel op de patiënt afgestemde behandeling wordt gestreefd naar het voorkomen en verminderen van belemmeringen. In samenwerking met zes ziekenhuizen in Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland biedt Revalidatie Friesland klinische en poliklinische revalidatie. Het unieke revalidatiecentrum is gevestigd in Beetsterzwaag. De andere locaties bevinden zich in: Leeuwarden, Sneek, Heerenveen, Dokkum, Drachten, Harlingen, Emmeloord, Meppel en Steenwijk.