Drachtster Boys VR bekert door na winst op Den Haag VR

Drachten - Drachtster Boys/HR Piping VR1 zi een ronde verderin de beker na de winst op zvv Den Haag VR1.

Woensdagavond speelde Dr.Boys de bekerwedstrijd in de eerste ronde van de landelijke beker. Zvv Den Haag VR1 was als tegenstander geloot en deze promovendus werd als een niet te onderschatten tegenstander beschouwd, gezien de uitslagen die zij behaalden in hun oefencampagne tegen Eredivisie clubs.

Beide teams hebben twee internationals in de gelederen en gingen voorzichtig van start onder leiding van scheidsrechter HFA de Vries. Redelijk snel was te merken dat het spel van de Drachtster vrouwen iets meer ingestudeerd was en Den Haag liet zich dan ook zakken op hun eigen helft om zo te kunnen counteren.

Na wat kleine kansjes over en weer was het Jessie Prijs die op aangeven van Aafke de Hoek met een snoeihard schot keepster Lisa Franken verraste. 1-0. Echter nog geen minuut later stond het weer 1-1 door een uitval van Priscilla de Vos, die namens Den Haag de stand op 1-1 bracht. Ook hier werd adequaat op gereageerd door de ploeg van Symen Abe Hoekstra. Uit een corner tikte Jessie Prijs binnen en dus 2-1. Nog voor rust werd het 3-1 door de nieuwkomer Aruni Slagter. Zij tikte binnen uit een bekeken pass van de Hoek.

De tweede helft startte ook weer voorzichtig aan beide kanten. Uit een scrimmage voor het Haagse doel liftte Lisanne Kempe de bal over de keepster en leek de wedstrijd gespeeld met 4-1. Toch zorgden nog twee ongelukkige eigen doelpunten aan de Drachtster zijde voor spannende laatste minuten. Echter zvv Den Haag kon geen vuist meer maken en dus bleef de eindstand 4-3.

De volgende (uit)wedstrijd van Drachtster Boys/HR Piping Vr1 is op 21 september om 20.30 uur in Leek tegen KTP Nieuw Roden VR1