Vaarexcursie naar zeearend

EARNEWÂLD - It Fryske Gea houdt zaterdag 15 september van 10.30 tot 12.30 uur een unieke vaarexcursie door Nationaal Park de Alde Feanen.

Stap aan boord en ga mee zeearend en visarend spotten. Natuurgids Haaije Statema vertelt graag meer over ze. Aanmelden kan uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/zeearend-spotten of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea € 5,- (t/m 12 jaar € 3) en niet-leden betalen € 8,- (t/m 12 jaar € 5,-).

Uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en een aalscholverkolonie, je komt het tegen in Nationaal Park de Alde Feanen. Wat je hier ook tegenkomt zijn de vis- en zeearend. Deze imposante vogels leven het hele jaar in dit gebied. In tegenstelling tot de vele vogelsoorten die specifiek in de zomer of winter in het gebied zijn. Tijdens deze vaarexcursie door dit grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa besteden we voornamelijk aandacht aan deze vogels.

De zeearend wordt ook wel ‘vliegende deur’ genoemd. Hij is de grootste arend van Europa met een spanwijdte tot wel 250 centimeter. Hij eet vis, watervogels, zoogdieren en aas. Dit vindt hij voornamelijk in waterrijke gebieden, waardoor je met een vaarexcursie meer kans hebt hem te spotten. Des te meer reden om aan boord te stappen van excursieboot ‘De Blaustirns’. Varend op zonne-energie geniet je in alle stilte van de natuur. En vergeet de verrekijker niet! Vanaf het open bovendek is het uitzicht prachtig.