Amateurs spelen mee in musical ‘Cats’

Drachten/Jonkerslân - De Musical Cats is één van de 15 projecten in de regio Zuidoost die geld krijgt uit het Iepen Mienskipsfûns (IMF) van de provincie Fryslân.

Een groep docenten heeft de handen inéén geslagen om een musicalproductie te organiseren met inwoners van de gemeente Smallingerland. Ongeacht ervaring en niveau is iedereen welkom om podiumervaring op te doen. De productie ligt daarom niet in handen van regisseurs en choreografen, maar van docenten dans, theater en zang. Deze Musical Cats is één van de 15 projecten in de regio Zuidoost die geld krijgt uit het Iepen Mienskipsfûns (IMF) van de provincie Fryslân. De projecten zorgen samen voor een investering van ruim 735.000 euro in de leefbaarheid in de regio.

Spelers krijgen dans- acteer- en zangles met als doel ze vaardiger te maken en meer zelfvertrouwen te geven. Het vergroot de kans om als amateurspeler door te stromen naar producties van de Lawei of het professionele veld. Ze krijgen ook begeleiding bij decorbouw, kostuumontwerp, pruiken maken, werken in het naai-atelier en grimeren. Het project ontvangt 5.000 euro uit het Iepen Mienskipsfûns en kost in totaal 26.000 euro.

Nieuwe aanvragen

In het najaar van 2018 kunnen initiatiefrijke Friezen weer subsidie aanvragen bij het IMF. Voorwaarde is een goed plan voor het verbeteren van de leefbaarheid in wijk, dorp of stad. De eerstvolgende subsidieronde is van 17 september tot en met 12 oktober. Meer informatie over het IMF en het aanvragen van subsidie op www.streekwurk.frl/imf

Projectenpitch

Op 19 september is er een projectenpitch voor projecten in Zuidoost Fryslân. Initiatiefnemers krijgen de kans in vijf minuten hun project te presenteren aan het adviesplatform. En ze krijgen tips hoe ze het beste subsidie kunnen aanvragen. De pitch is van 15.00 - 18.00 uur in ‘het Dorpshuis’ in Jonkerslân. Tijdig aanmelden via zuidoost@fryslan.frl of 0513 - 646013 is gewenst, want het aantal plekken is beperkt.