Het Friese Paard

HEMRIK - Museum Opsterlân houdt een dag-arrangement en een lezing over het Frise Paard.

Museum Opsterlân houdt in samenwerking met Stoeterij It Swarte Paert in Hemrik maandag 17 september een arrangement dat in het teken staat van Het Friese Paard. ‘s Ochtends is een bezoek aan de stoeterij, waar ook een lunch geserveerd wordt. ‘s Middags is een bezoek aan de expositie Het Friese Paard in Beeld in Museum Opsterlân. In het museumcafé Lokaal 1 wordt de dag afgesloten met een HIGH TEA.

Het programma:

10.15 uur Ontvangst met koffie en thee op Stoeterij It Swarte Paert in Hemrik

10.30 uur Start programma

12.00 uur Lunch

13.00 uur Einde lunch en gelegenheid om richting Museum Opsterlân te gaan

13.30 uur Ontvangst en start rondleiding

14.30 uur Afsluiting met high tea

Kosten: € 37,50

Opgave via e-mail: info@museumopsterlan.nl of via telefoon: 0513 – 462930

Aantal deelnemers: maximaal 30 personen per dag (vol = vol)

Jorieke Savelkouls geeft vrijdag 21 september om 20 uur een lezing over het Friese paard. Savelkouls is de auteur van het boek: Het Friese Paard

Het Friese paard is een van de meest iconische paardenrassen ter wereld. Daarnaast is het een van de oudste paardenrassen van Europa. Maar hoe ver terug gaat de geschiedenis van het Friese paard? Hoe Fries is het Friese paard eigenlijk?

Jorieke vertelt in het museum het verhaal van het Friese paard, voor paardenliefhebbers en liefhebbers van het Friese paard, voor Friezen en voor diegenen die zich graag verdiepen in geschiedenis. Het vertelt immers ook het verhaal van Friesland zelf en van een Nederlandse, Europese en zelfs een wereldgeschiedenis aan de hand van dit paardenras en een levend stukje Nederlands erfgoed.

Jorieke Savelkouls studeerde in 2010 cum laude af als historicus aan de Universiteit van Amsterdam. Zij specialiseerde zich in internationale betrekkingen, Europese geschiedenis, koloniale geschiedenis, Niet-Westerse geschiedenis en geschiedenis van de Koude Oorlog.

Programma

Inloop: vanaf 19.30 uur

Start lezing: 20.00 uur

Afsluiting: ± 22.00 uur

Kosten: € 10,00 lezing incl. koffie of thee

Opgave via e-mail: info@museumopsterlan.nl of via telefoon: 0513 – 462930