ONT - VV Rottevalle eindigt in doelpuntenfestijn

OPEINDE - Het ruim aanwezige publiek bij de bekerderby ONT - Rottevalle kreeg in 90 minuten tien doelpunten te zien, wat uiteindleijk resulteerde in een 6-4 eindstand op het Opeinder scorebord.

Dat publiek zag een vermakelijke wedstijd, niet altijd even goed, met uiteindelijk wel een terechte winnaar. ONT voetbalde net iets gemakkelijker dan VV Rottevalle. Om doelpunten te zien moet je blijkbaar bij ONT en Rottevalle zijn. Bij Eastermar - ONT waren vorige week zeven doelpunten te zien (3-4) en Rottevalle won met 4-2 van RWF. En ONT - Rottevalle eindigde dus in 6-4. Voor het publiek een partij voetbal met koddige momenten, voor de trainers huiswerk en dan met name verdedigend.

Opbouw

Na de degradatie uit de 2e klasse is ONT in opbouw. Het ONT van dit seizoen is een jong team met jeugdig elan en plezier in het spelletje. De manier van spelen van ONT’s trainer Jan Hulzinga brengt verdedigend risico’s met zich mee en dat is wennen voor de spelers. Voorlopig levert het meer doelpunten vóór op dan tegen, dus dat is prima.

Tegen VVR speelde ONT een puik eerste half uur. Er werd gevoetbald en ONT had meer dan het ene doelpunt moeten maken deze periode met goed voetbal. VVR besloot na een half uur er meer fysiek in te gooien en daar had ONT het moeilijk mee. Het leverde VVR de gelijkmaker op.

Rijpe appelen

Twee doelpunten vóór rust en acht doelpunten na rust. Tegen dat geweld is geen analyse bestand. De doelpunten vielen als rijpe appelen van de boom. Sommige uit prima aanvallen, anderen uit klutssituaties voor het doel. Het was van alles en nog wat en het hield het publiek goed bezig. Trainers zeggen dan na afloop dat er genoeg leermomenten waren en genoeg aanknopingspunten voor verbetering. Scheidsrechter was de heer Van Ekelenburg uit Appelscha. Hij leidde de sportieve derby op bekwame wijze.

ONT speelde tegen VVR waarschijnlijk niet met de basiself die de competitie zal starten. Dat er toch een behoorlijke partij voetbal op de mat werd gelegd, geeft aan dat Hulzinga best een mooie selectie tot zijn beschikking heeft. De selectie geeft keuzemogelijkheden en -moeilijkheden. De concurrentie voor enkele plaatsen in het elftal zijn groot. Een mooie uitdaging voor Hulzinga.

Vermakelijk

Ook Hulzinga gebruikte het woord ‘vermakelijk’: ,,Ik denk dat we voor het publiek een vermakelijke wedstrijd hebben gespeeld. Nu gaan vermakelijk en goed niet altijd hand in hand, maar toch heb ik een hoop goede dingen gezien. Ik zie een ploeg die graag wil en durft te voetballen, de intentie heeft om vooruit te verdedigen, graag wil leren en hard voor elkaar werkt en elkaar helpt. Daarnaast heb ik een team gezien dat na drie keer een voorsprong te hebben verspeeld alsnog een wedstrijd naar zich toe wil en kan trekken.”

Over de vier tegendoelpunten was de ONT trainer ook duidelijk: ,,Dat we vier goals incasseren heeft ook meteen de vinger op de zere plek gelegd. Als we willen spelen met een dergelijke intentie moeten we nog leren hoe we ons organiseren vóór we de bal verliezen om een eventuele counter zo snel mogelijk te voorkomen. Nu kan het er soms nog slordig en gehaast uitzien, maar als ik de ontwikkeling zie die deze ‘jonge’ groep aan het doormaken is dan moet dit zeker goed komen.”

Scoreverloop:

5. 1-0, Keimpe Jacobi, voorzet Michel Weisser

37. 1-1, Johan van der Veen

49. 2-1, Hielke Knippels, assist Hendrik Mulder

52. 3-1, Michel Weisser, bal mee via via

57. 3-2, eigen doelpunt ONT

72. 3-3, Jorrit Schra

77. 4-3, Dennis Bakker uit rebound

85. 4-4, Jorrit Hoekstra

89. 5-4, Dennis Bakker uit een strafschop

93. 6-4 Noël Mulder op aangeven van Dennis Bakker

ONT speelt zaterdag de laatste poulewedstrijd in de beker uit tegen RWF. Een punt zou genoeg zijn om poulewinnaar te worden. Maar RWF heeft, na de 2-0 winst op Eastermar, bij een ruime winst op ONT ook nog kans op de eerste plaats in de poule en ook Rottevalle is nog niet uitgeschakeld. In Frieschepalen wordt afgetrapt om 14.30 uur.