Survivalparcours op Drachtster Lyceum kick-off van IRun2BFit

Drachten - Ook dit jaar doet het Drachtster Lyceum weer mee aan het beweegprogramma IRun2BFit. De kick-off is donderdag 13 september om 13.30 uur.

De eerste uitdaging voor de deelnemers aan IRun2BFit is het afleggen van een survivalparcours rondom de school. Na het succes van voorgaande jaren doen ook dit jaar alle tweedeklassers weer mee aan het programma. Daarnaast zijn leerlingen uit andere klassen, ouders en personeelsleden van het lyceum ook uitgenodigd om mee te doen aan dit project.

Vakoverstijgend project

Op zondag 25 november wordt het project afgesloten met het hardloopevenement Singelland Family Run. Het is een vakoverstijgend project, want zowel Sport & Bewegen-, biologie- als mentorlessen staan de komende 8 lesweken in het teken van gezonde beweging en voeding.

Eén uur per dag

Uit onderzoeken blijkt dat veel jongeren niet voldoen aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Om fit en energiek te blijven, hebben ze per dag 1 uur beweging nodig. Doel van het project IRun2BFit is de leerlingen bewust te maken van de keuzes die je kunt maken om een fitte leefstijl te ontwikkelen. Een lijfstijl die je past: mijn lijfstijl, mijn keuze.

Singelland Family Run

De Singelland Family Run is een loopevenement voor leerlingen, familieleden, werknemers en vrienden van alle Singellandlocaties. Dit jaar wordt de run voor de tiende keer gehouden en is inmiddels uitgegroeid tot een groot evenement: vorig jaar verschenen er meer dan 500 deelnemers aan de start. De gehele organisatie is in handen van 50 vrijwillige bovenbouwleerlingen van Singellandlocaties Het Drachtster Lyceum en de VHS.