Softbal dames laten dure punten liggen in Groningen

Groningen - De softbaldames van Drachten Diamonds speelden zondag de een na laatste wedstrijd van de competitie in Groningen. Een sterke tegenstander, waarvan de vorige ontmoeting maar net gewonnen werd.

Coach Albert Brink had een ruime selectie tot zijn beschikking en startte met Brigitta de Champs als pitcher en Lilianne Land als catcher. Hoewel Caribe de betere partij was, zowel aan slag als in het veld, was het Drachten Diamonds dat de punten scoorde.

Geen vuist

Aan slag wisten de dames geen vuist te maken en er waren een paar honkslagen van Hester Smit, Brigitta de Champs, Anneloes van Eijk en Leoni ten Brink. Op de honken werd gebruik gemaakt van de kleine foutjes van de tegenpartij, waarop Drachten kon scoren. Lange tijd stonden de dames op een voorsprong van 3 punten. Mooie vangballen waren er van Silke van der Molen, Leoni ten Brink en Aline Obbink.

In de 5e inning kregen de dames uit Groningen grip op pitcher De Champs en werden er rake klappen uitgedeeld. Een in-the-park homerun en vier 3-honkslagen tegen, maakte dat Caribe op voorsprong kwam, 9-7. Met nog 1 inning te gaan, kwamen de Diamonds niet meer tot scoren en dit betekende winst voor Caribe met 9-7.

Wie wint is kampioen

Door deze uitslag is Drachten samen met the Blokes uit Veendam op een gedeelde eerste plaats in de competitie gekomen. Volgende week wordt de laatste wedstrijd uit de competitie gespeeld tegen The Blokes. Het team dat wint, zal kampioen zijn van deze klasse. De champagne zal rijkelijk vloeien, maar bij welk team is nog de vraag.