De Pein is de weg kwijt in de hoofdstad

Leeuwarden - Na een korte, maar nuttige voorbereiding is de korfbalcompetitie voor de Peinders begonnen met verlies.

Met enkele wijzigingen binnen het team werden er in de oefencampagne twee sterke wedstrijden tegen tweedeklassers gespeeld en de nieuwe basis acht ging in de vierde klasse de eerste strijd vol vertrouwen aan. Bij de opponent Leeuwarden, vorig jaar nog tegenstander in de zaal, waren er ook enkele aanpassingen binnen de lijnen, waarbij er niet op routine ingeboet is.

De Pein 1 was in de nieuwe opstelling nog erg zoekende naar de structuur en het spel leek in de verste verte niet op het eerder vertoonde en gewenste vorm. Diep in de eerste helft liet het scorebord een schamele 2-2 zien. Op dat moment liep een dame van Leeuwarden een ogenschijnlijk zware en nare blessure blessure op aan haar pols en werd het spel stilgelegd voor een afvoer door een ambulance. Het restant van de eerste helft werd nog uitgespeeld, maar met slechts 4-3 was de ruststand pover.

In de tweede helft werd het spelbeeld niet veel anders en bleken de hoofdstedelingen over meer doorzettingsvermogen te beschikken. De Pein kon geen kentering forceren en wist zichzelf niet meer bij de les te krijgen. Een tweede blessure onder de dames van KV Leeuwarden was nog een tegenslag voor de thuisploeg, maar met 10-5 bleven de punten op het Kalverdijkje.

De Pein heeft deze week om weer orde op zaken te stellen, aangezien aankomende zaterdag opponent Zunobri uit Zuidhorn de reis naar Opeinde zal maken. Aanvang 15.30 uur sportpark Douwekamp.