Kunsthuis SYB kijkt in Tweede Triënale terug

Beetsterzwaag - Kunsthuis SYB hield afgelopen week voor de tweede keer de Triënnale. In de driejaarlijkse expositie werd teruggeblikt op de kunst die er de afgelopen drie jaar was te zien.

De Triënnale van Beetsterzwaag was onderdeel van Leeuwarden-Fryslân 2018, duurde van donderdag tot en met zondag en liet kunst zien op diverse plaatsne in Beetsterzwaag. Doel vna het evenement os het tonen en presenteren van een veelheid aan artistieke posities en kunstwerken, van de voormalig residenten van Kunsthuis SYB en genodigde kunstenaars, op bijzondere presentatiepplekken.

Deze editie droeg de titel Almende, een begrip uit de Middeleeuwen. Een Almende was het gemeenschappelijke aandeel van een bevolkingsgroep of gemeente in de weiden, bossen en viswateren die niet in particulier bezit waren, welke veelal gebruikt werden voor veeteelt, houtkap, jacht en visserij. Daarmee sloot Beetsterzaag opnieuw aan op Leeuwarden-Fryslân 2018 en het samenhangende thema ‘iepen mienskip’

Deelnemende kunstenaars waren Isabelle Andriessen, Feiko Beckers, Egle Budvytyte, Madison Bycroft, Joaquin Cociña & Cristóbal León, Deirdre M. Donoghue, Helen Dowling, Wapke Feenstra, Priscila Fernandes, Toon Fibbe & Laura Wiedijk, Paul Geelen, Eric Giraudet de Boudemange, Ane Graff, Jason Hendrik Hansma, Josje Hattink, Rosie Heinrich, Eric Peter, Lea Porsager, Anne Marijn Voorhorst (in samenwerking met Minne Kersten, Marlena von Wedel, Charlott Weise), Louwrien Wijers, Müge Yilmaz, Timmy van Zoelen.

Foto’s Grietje van der Reijnst-Brak / HET STAAT EROP! Fotografie